Naslovna Izdvajamo Ovaj grad je nova Avdejevka, vode se žestoke borbe

Ovaj grad je nova Avdejevka, vode se žestoke borbe

0
Na današnji dan prije dvije godine, 24. februara 2022. godine, počela je specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini. Ruske jedinice su tokom dana uspjele da probiju liniju odbrane i da dođu do centra Rabotina.

Vojni bloger „Ribar“ objavio je nekoliko snimaka na kojima se vide oklopni transporteri ruske vojske. Ruska oklopna vozila viđena su u Ševčenkovoj ulici.

„Važno je napomenuti da vozila idu od zapada ka istoku bez straha da će biti pogođena. To indirektno ukazuje na povlačenje ukrajinskih oružanih snaga na sjevernu periferiju sela u području groblja. Jedino pogodno odbrambeno mjesto za ukrajinske formacije i u stočnom dijelu ostaje dom kulture. Situacija se dinamično odvija i pozicije prelaze iz ruke u ruku tokom dana. Sada je glavno za Oružane snage Rusije da se učvrste na postignutim linijama i spriječe protivnapad sa obje strane“, navodi vojni bloger „Ribar“.

Ukrajinska strada tvrdi da odbija ruske napade. Tvrde da su likvidirali sve ruske vojnike u Rabotinu.

„Neprijatelj nastavlja da napada selo, ali bez velikog uspjeha. Grupa neprijatelja je ponovo ušla u Rabotino, međutim, odbrambene snage su ih otkrile i već su likvidirane“, navodi kanal „Dip Stejt“.

Ukrajinski kanal „Dip Stejt“ objavio je i snimak 65. brigade na kojem se vidi kako dron ispušta granatu na ruske vojnike. Ukrajinska vojska je uspjela da povrati kontrolu u Rabotinu prije oko pet mjeseci.

BONUS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: