Naslovna Republika Srpska Banjaluka Ove firme dobijaju višemilionske ugovore: Od Stanivukovića poznatom biznismenu za mjesec 3...

Ove firme dobijaju višemilionske ugovore: Od Stanivukovića poznatom biznismenu za mjesec 3 MILIONA MARAKA

0

MG Mind iz Mrkonjić Grada, ABC Solutions i „Tekton“ iz Banjaluke, „Niskogradnja“ iz Laktaša dobili su najviše višemilionskih ugovora od Grada Banjaluka.

MG Mind u vlasništvu biznismena Mladena Milanovića Kaje dobio je od samo dva ugovora blizu tri miliona maraka sa PDV.

Mladen Milanović Kaja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Za izvođenje radova na izgradnji parternog okruženja mosta “Dolac”, “MG Mind” kao predstavnik grupe i Sector Security dobio je blizu 2 miliona maraka sa PDV-om.

“MG Mind” je dobio posao i za rekonstrukciju Ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Motikama sa izgradnjom vodovoda i trotoara u vrijednosti od 1.249.917 KM sa PDV-om.

FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA
FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA
FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA
FOTO: PRINTSCREEN/GRAD BANJALUKA

+2

Ovo nisu jedini poslovi koje je Mladen Milanović Kaja dobio od Grada.

Njegova firma “Gradnjaplus” dobila je i posao za rekonstrukciju Ulice olimpijskih pobjednika.

Firma “ABC Solutions” dobila je od samo jednog ugovora blizu 800.000 maraka sa PDV, a u pitanju je ugovor za rekonstrukciju tvrđave Kastel.

Ova firma će takođe graditi i Centralno spomen obilježje u Banjaluci, uz firme “Niskogradnja” iz Laktaša, “Tekton” iz Banjaluke i Centar za projektovanje i konsalting, a svi oni će za taj posao dobiti oko 6.3 miliona maraka.

Firma “Tekton” je takođe radila i rekonstrukciju terena kod Sokolskog doma i dobila blizu 850.000 maraka sa PDV-om za taj posao, iz ukupno dva ugovora, o čemu je Srpskainfo već pisala.

Ugovore koje smo izdvojili tiču se poslova u proteklih nekoliko mjeseci, a u većini ugovora, novac iz gradske kase dobijaju većinom iste firme.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube