Naslovna Najnovije OVO JE OBJAVA RATA! Jordanski premijer se obratio Izraelu

OVO JE OBJAVA RATA! Jordanski premijer se obratio Izraelu

0
Jordanski premijer Bišer Hasavneh upozorio je danas da će svaki pokušaj da se Palestinci „izmeste“ iz Gaze ili okupirane Zapadne obale biti „crvena linija“ i da će to Jordan smatrati „objavom rata“.

„Neće biti raseljavanja, nove Nakbe, niti alternativne domovine“, rekao je Hasavneh, a prenosi Tajms of Izrael.

Ranije danas Jordan je saopštio da je isporučio humanitarnu pomoć Gazi vazdušnim putem, na taj naćin izbegavši prelaz Rafa između Egipta i Pojasa Gaze.

„Ovo je naša dužnost da pomognemo našoj braci i sestrama povređenima u ratu u Gazi. Uvek cemo biti tu za našu palestinsku bracu“, napisao je na svom nalogu na mreži Iks jordanski kralj Abdulah II biln al-Husein.

Jordanska isporuka medicinske pomoći Gazi obavljena je u koordinaciji sa SAD i Izraelom, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Supruga jordanskog kralja Abdulaha II, kraljica Ranija pozvala je na prekid vatre, poručivši da apel da se zaštite životi Palestinaca nije isto što i antisemitizam i podrška terorizmu.

„Dozvolite mi da budem veoma jasna. Biti propalestinski ne znači biti antisemita, biti propalestinski ne znači da ste za Hamas ili za terorizam“, istakla je kraljica Ranija u intervju za Si-En-En.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: