Naslovna Republika Srpska Banjaluka Ovo su imena uhapšenih sa kilogramom kokaina

Ovo su imena uhapšenih sa kilogramom kokaina

0
Šest osoba uhapšeno je danas u Banjaluci u akciji „Market“ a kako nezvanično saznajmo uhapšeni su Banjalučani Boris Grujić, Igor Zarić, Damjan Tepić i Aleksandar Lapčević, kao i Slaven Radinković iz Laktaša i Jovan Šuman iz Prnjavora.

Naime, službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru pomenute akcije uhapsili šestorku koju terete da su počinili krivična djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

„Šest lica su lišena slobode prilikom primopredaje opojne droge i tom prilikom je oduzeto oko jedan kilogram opojne droge kokain, veća količina novca kojom je trebala biti isplaćena opojna droga i pištolj“, stoji u saopštenju MUP-a RS.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a RS pretreseno je više vozila i lokacija koje koriste osumnjičeni.

„Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po nadrebama Suda BiH“, navode iz MUP-a RS.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je akcija hapšenja šest osoba u Banjaluci tokom primopredaje kokaina dugo i planski pripremana.

Istakao je da pripadnici resornog ministarstva mogu da se izbore sa najtežim oblicima kriminalitete.

„Moram istaći i jako dobru saradnju sa Tužilaštvom BiH i sudom. Jedino dobra saradnja Tužilaštva i policije može garantovati uspjeh kod teških oblika organizovanog kriminaliteta“, rekao je Karan novinarima dodajući da se ova akcija i dalje nastavlja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube