Naslovna BIH Ovo su kandidati za Vijeće naroda Republike Srpske

Ovo su kandidati za Vijeće naroda Republike Srpske

0

Centralna izborna komisija (CIK) BiH dostavila je Narodnoj skupštini Republike Srpske ovjerene kandidatske liste za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog, hrvatskog, bošnjačkog i ostalih naroda.

Dostavljeno je 30 kandidatskih lista na kojima je ukupno 68 kandidata.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske saopćeno je da je djelimično ovjerena kandidatska lista predlagača Vukote Govedarice (narodni poslanik SDS-a) za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda na kojoj se nalazi Nikola Kovačević.

Djelimično je ovjerena i kandidatska lista Socijalističke partije za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda na kojoj su kandidati Živko Marjanac, Risto Marić i Branko Tomić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Darka Banjca (narodni poslanik NPS) na kojoj je kandidat za delegata iz reda srpskog naroda Darko Kremenović.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića za izbor delegata iz reda srpskog naroda su Marinko Dragišić, Jasna Milešević i Gordan Balaban.

Ovjerena je i kandidatska lista predlagača Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića za izbor delegata iz reda srpskog naroda na kojoj su Marija Topić Nikolić, Mladen Aničić i Stefan Mrgud.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Tamare Damjanović (narodni poslanik SPS-a) za izbor delegata iz reda srpskog naroda sa kandidatima Dragutin Škrebić i Nebojša Raković.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi DNS-a kandidat za delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda je Dane Malešević.

Ognjen Žmirić i Valerija Lakić su kandidati za delegata iz reda srpskog naroda na ovjerenoj listi Dražena Vrhovca (narodni poslanik SNSD-a), a Vojislav Gligić i Milan Zečević su kandidati za delegate iz reda srpskog naroda na ovjerenoj listi predlagača Srđana Mazalice (narodni poslanik SNSD-a).

Djelimično je ovjerena kandidatska lista PDP-a za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda na kojoj su Ljubiša Krunić i Pero Karan.

Djelimično je ovjerena i kandidatska lista predlagača Spomenke Stevanović (narodni poslanik Demosa) za izbor delegata iz reda srpskog naroda na kojoj su Snježana Višnjić i Spomenko Stojanović.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Viktora Jerkovića (elektor iz reda hrvatskog naroda) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Josip Jerković i Pero Josipović.

Kandidati za vijeće naroda iz reda hrvatskog naroda na ovjerenoj listi Marka Dubravca (elektor iz reda hrvatskog naroda) su Delfa Biberović-Šur i Dragan Juričević.

Ovjerena je lista predlagača Željka Zovkića (elektor iz reda hrvatskog naroda) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda sa kandidatima Mijom Perkunićem i Đurom Ivanovićem.

Ovjerena je i kandidatska lista SP za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Zdenka Gojković, Marina Stevanović Radošević i Bojana Derkuća Bevandić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Andree Gajić (narodni poslanik Pokret za državu) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj su Mirko Pandža i Jozo Tipurić.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predlagača Miloša Bukejlovića (elektor iz reda hrvatskog naroda) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda su Marko Jorgić, Mladen Joksimović i Danijela Nikolić.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predlagača Anje Ljubojević (narodni poslanik SNSD-a) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda su Nada Tešanović i Sanja Kovačević.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Diane Čekić (narodni poslanik PDP-a) za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na kojoj je Mirjana Matanović Bundalo.

Za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda na ovjerenoj listi predlagača Suzane Gašić (narodni poslanik Demosa) su kandidati Dragica Kovač i Marijana Ćalić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Sevlida Hurtića (narodni poslanik iz Pokreta za državu) iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Amir Hurtić, Smail Mešić, Sejad Imamović i Almir Jašarević.

Na ovjerenoj kandidatskoj listi predlagača Nine Bukejlović (narodni poslanik iz SNSD-a) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda nalaze se Aida Prešić, Vedran Sofić, Alma Vidojević i Adnan Isić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Mirsada Duratovića (narodni poslanik iz Pokreta za državu) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda: na kojoj su Armin Hamzić i Dino Hotić.

Ovjerena je i kandidatska lista predlagača Ramiza Salkića (narodni poslanik iz Pokreta za državu) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Adil Osmanović, Alija Tabaković, DŽevad Mahmutović, Amina Kavazović i Anita Hodžić.

Na ovjerenoj listi predlagača Denisa Šulića (narodni poslanik SNSD-a) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda su kanditati Igor Bošnjak i Adnan Delić.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Alena Šeranića (narodni poslanik iz SNSD-a) za izbor delegata iz reda bošnjačkog naroda na kojoj su Srebrenka Golić i Dijana Marjanović.

Na ovjerenoj listi predlagača Željka Radonjića (elektor iz reda Ostalih) za izbor delegata iz reda ostalih naroda nalaze se Danijel Puhalić i Željko Dragičević.

Ovjerena je kandidatska lista predlagača Milovana Bodirogića (elektor iz reda Ostalih) za izbor delegata iz reda ostalih naroda na kojoj su Slaviša Mrkaja i Radenko Rikić.

Na ovjerenoj listi predlagača Nataše Radulović (narodni poslanik iz SNSD-a) za izbor delegata iz reda ostalih naroda su Jovana Čarkić i Danijela Koprivica.

Na ovjerenoj listi predlagača Senade Zlokape (elektor iz reda Ostalih) za izbor delegata iz reda ostalih naroda kandidati su Franc Sošnja i Dušan Minov.

Protiv odluke CIK-a BiH o ovjeri kandidata i kandidatskih lista može se podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema ove odluke, dodaje se u saopštenju.

CIK je predhodno Narodnoj skupštini Srpske dostavio ovjerene liste kandidata za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda.

Narodna skupština Republike Srpske će na sjednici zakazanoj za četvrtak, 1. decembra obaviti izbore delegata u vijeće Naroda Republike Srpske i delegata iz reda srpskog naroda za dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube