Naslovna Najnovije OVO SU USLOVI ZELENSKOG ZA MIR: Ukrajinski predsednik poslao poruku Rusima: Kad...

OVO SU USLOVI ZELENSKOG ZA MIR: Ukrajinski predsednik poslao poruku Rusima: Kad se ispune sedamo za sto

0

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski postavio je uslove za pregovore s Rusijom, pozivajući Moskvu da se pridržava Povelje Ujedinjenih nacija (UN) i plati odštetu za gubitke uzrokovane ratom koji još traje, prenela je danas Anadolija.

– Još jednom: ponovno uspostavljanje teritorijalnog integriteta, poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija, nadoknada celokupne ratne štete, kažnjavanje svakog ratnog zločinca i garancije da se to neće ponoviti. Ovo su apsolutno jasni uslovi – rekao je Zelenski u svom govoru na Telegram kanalu.

Zelenski je, obraćajući se videolinkom na 27. Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, ponovio apel za obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine, kažnjavanje svakog ratnog zločinca i pružanje garancija da se to više neće ponoviti.

Ranije ovog meseca, ukrajinski predsednik je rekao da je njegova država spremna da uđe u pregovore s Rusijom samo ako ruske trupe napuste sve delove Ukrajine, uključujući Krim i istočne oblasti Donbasa, koje Rusija de fakto kontroliše od 2014. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube