Naslovna Najnovije Ovu zmiju niko nije očekivao u Evropi: Za njen otrov još uvijek...

Ovu zmiju niko nije očekivao u Evropi: Za njen otrov još uvijek nema lijeka

0
Zmija otrovnica

Na teren je izašao ekspert za zmije, Martijn Houbrechts, koji je nosio zaštitno odijelo i rukavice, a koristio je posebnu hvataljku za zmije kako bi je ulovio i spremio u kutiju

– Na svu sreću, sve je prošlo bez problema. Radnici koji su je vidjeli bili su prestrašeni, no ulovili smo je prije nego je ikoga ugrozila. Naime, ta vrsta zmije se u samoobrani može ponašati veoma agresivno – rekao je Houbrechts.

Zmija je preseljena u laboratorij Nature Aid Centra gdje će se koristiti u istraživanju otrova.

Niko zaista nije očekivao da će u Belgiji pronaći zmiju koja inače živi na drugom kraju Europe, ali dogodilo se upravo to. Kad su zaposlenici Oudsbergen Nature Aid Centre dobili objavu kako u flamanskom dijelu regije Limburg postoji jedna sumnjiva zmija, mislili su da je riječ samo o tome da su u strahu velike oči, piše Brussels Times.

Međutim, onda su dobili sliku koju su snimili uplašeni radnici i shvatili da je riječ o Palestinskoj ljutici, opasnoj i otrovnoj zmiji. Za njen otrov još uvijek nema lijeka, a pošto je na nepoznatom terenu i ugrožena, postala je izuzetno opasna. Puzala je među robom koja je uvezena iz Izraela, pa je jasno kako je završila u Belgiji. U tu je zemlju došla kao slijepi putnik, no time nije bila nimalo zadovoljna, pa su se radnici držali podalje od nje.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube