Naslovna BIH Padobranci zbog orgija ne idu na NATO vježbe u BiH

Padobranci zbog orgija ne idu na NATO vježbe u BiH

0

Stotinama britanskih padobranaca otkazano je godišnje raspoređivanje u okviru misija NATO-a na Balkanu nakon što su se pojavili snimci orgije u jednoj engleskoj kasarni.

U pismu generalima i komandantima, novi šef britanske vojske, general ser Patrik Sanders, rekao je da nije voljan da „rizikuje misiju i reputaciju vojske“ slanjem u inostranstvo vojnika koji su učestvovali u inicidentu, prenosi Gardijan.

Navodno, osam padobranaca iz 16. britanske vazdušno-jurišne brigade je pod istragom nakon što su snimljeni u seksualnom odnosu sa ženom, civilom u kasarni Mervil u Kolčesteru u istočnoengleskoj grofoviji Eseks, dok su desetine drugih posmatrale taj čin.

Iako je vojna policija utvrdila da nema elemenata za krivično gonjenje, Sanders je rekao da je ta aktivnost mogla biti protumačena kao „ocrnjivanje žena“ i da je „u suprotnosti sa vojnim vrijednostima i standardima“, izvjestio je list Tajms, koji je je imao uvid u pismo.

List navodi da se vjeruje da je žena krišom boravila u kasarni čak 31 put za pet mjeseci. Ističe se da je incident uslijedio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja tokom vježbe u Sjevernoj Makedoniji u maju, kada su pripadnici Trećeg padobranskog bataljona optuženi za „neprofesionalno ponašanje“ tokom vježbe, zajedno sa vojnicima iz drugih jedinica.

Umjesto na desetodnevnu vojnu vježbu NATO-a u Bosnu i Hercegovinu i na Kosovu i Metohiji, od padobranaca se traži da „razmisle o tome gdje nisu ispunili očekivanja od britanske vojske“, piše Telegraf

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: