28.7 C
Banja Luka

Pajčin: Ovo je država, nije mali entitet, onaj što nas ne voli nema legitimitet

Republika Srpska majko naša, neka te čuva Bog. Zemljo mala, srca velikog – stihovi su pjesme o Republici Srpskoj koje je gostujući u šestoj epizodi podkasta „Granica postoji“ otkrio Mirko Pajčin poznatiji kao Baja Mali Knindža.

Pjesmu posvećenu Republici Srpskoj i aktuelnoj političkoj situaciju premijerno će izvesti 8. januara.

„Moj odgovor će biti jako jasan i čućete ga za Dan Republike. Ja sam napravio pjesmu baš apropo svega što se dešava. Skupo je koštala naša sloboda i nije nastala iz hira. Onaj što prijeti predstavu nema u kakvu svetinju dira“, poručio je Pajčin.

Ne otkrivajući da je riječ o stihovima iz pjesme prokomentarisao je dešavanja u Republici Srpskoj, sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, ali i poteze Kristijana Šmita.

„Ne znam šta zamjere ali znam da jednog čovjeka ne mogu da vide zato što kod Putina ide. Za mene je ovo prava država i nije mali entitet onaj što nas ne voli, nema legitimitet“, poručio je Pajčin.

Kroz pjesme, kaže Pajčin, želi da prenese ljudima da znaju ko su, šta su, i odakle su im preci.

U šestoj epizodi podkasta “Granica postoji” koja se emituje u petak u 18 časova Baja Mali Knindža je pozvao građane da se okupe oko Republike Srpske i obilježe njen rođendan 9. januar u što većem broju.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here