22.7 C
Banja Luka

NAJNOVIJA VIJEST! Putinov saradnik pronađen mrtav

Vladimir Egorov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u srijedu, javljaju ruski državni mediji.

Zastupnik gradske dume Toboljska Egorov (46), član Putinove vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, pao je s prozora trećeg sprata kuće u Ulici Kedrovaja u Tobolsku u Tjumenskoj oblasti, objavio je ruski Telegram kanal Baza, koji je povezan s ruskim sigurnosnim službama, javlja Newsweek, prenosi N1.

Ruske dnevne novine Izvestija takođe su citirale izvor koji kaže da je Egorov mogao pasti kroz prozor s trećeg sprata.

To je posljednja u nizu misterioznih smrti u koje su umiješane istaknute ruske ličnosti otkako se vodi rat između Rusije i Ukrajine. Ruska publikacija 72.ru citirala je jednog očevidca koji je rekao da je Egorov pao s prozora na trećem spratu, a drugi je rekao da je imao problema sa srcem. Navedeno je da će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Ruska televizijska postaja REN TV na sličan je način izvijestila da se pretpostavlja da je Egorov pao s prozora na trećem katu. Mediji navode da istražitelji utvrđuju sve okolnosti incidenta.

Prošle godine Egorov je postao jedan od najbogatijih zastupnika u Toboljsku, s prihodom od 9,1 milijuna rubalja (oko 100.500 dolara), navedeno je i da je od 2007. do 2014. Egorov bio na čelu Odbora za zemljišne odnose i šumarstvo regije. On je 2016. godine osuđen na zatvorski rad zbog nenaplate zakupnine od privrednika za zakup opštinskog zemljišta, ali je kazna kasnije ipak odbijena.

BONUS

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here