24.7 C
Banja Luka

PALA ISTRAGA PROTIV STANIVUKOVIĆA Uzaludna prijava Policijske uprave Banjaluka

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci neće sprovoditi istragu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti, saznaje Srpskainfo.

Policijska uprava Banjaluka je 30. juna ove godine podnijela izvještaj banjalučkom tužilaštvu protiv Stanivukovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Prema navodima iz ovog izvještaja, Stanivuković se tereti da je 20. maja ove godine na pres konferenciji pozvao građane da se okupe istog dana oko 18 časova ispred lokala “Kajak” gdje su bili parkirani bageri za rušenje izgrađenog objekta.

U izvještaju se dalje navodilo kako je Stanivuković angažovao maloljetnika S.Ć. i još jednu nepoznatu osobu da ovaj događaj snimaju dronom, iako kako su naveli iz Policijske uprave Banjaluka, nije imao dozvolu, niti registrovan dron.

Stanivuković se teretio da je snimak kasnije objavio na svom “Instagram” profilu, jutjub kanalu, te portalu Grada Banjaluka i tako ih kako su naveli iz banjalučke policije “učinio vidljivim i dostupnim većem broju ljudi.

Suština prijave je da su građani komentarisali ispod tih objavljenih snimaka, te kako navode iz policije, te koristili poruke uvredljivog i prijetećeg sadržaja na račun Srećka Radišića i njegove porodice, a što je po ocjeni policije, kod istih izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i nelagode.

Međutim, banjalučko tužilaštvo je donijelo naredbu o obustavljanju istrage protiv gradonačelnika Banjaluke usljed nedostatka dokaza.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here