Naslovna Društvo Pale: Dom zdravlja biće nazvan po medicinskoj sestri Stani Tomić

Pale: Dom zdravlja biće nazvan po medicinskoj sestri Stani Tomić

Odbornici u Skupštini opštine Pale danas su jednoglasno usvojili inicijativu da lokalni Dom zdravlja Pale ponese ime po Stani Tomić, medicinskoj sestri koja je položila život na braniku otadžbine.

Odbornik Demosa u Skupšini opštine Predrag Blagojević rekao je novinarima da je paljanska skupština ovu inicijativu jednoglasno usvojila, čime lokalna zajednica čini presedan u Evropi.

“Širom Evrope ljudi daju nazive zdravstvenim ustanovama po uglednim ljekarima, a mi ćemo na Palama napraviti presedan i naziv Dom zdravlja imenovati po medicinskoj sestri koja je život dala u odbrambeno-otadžbinskom ratu”, izjavio je Blagojević.

Blagojević je dodao da je ovaj čin i prilika da se istakne veliko poštovanje prema srednjem medicinskom kadru, koji je izuzetno značajan u svim zdravstvenih ustanovama.

Stana Tomić rođena je 1955. godine i do izbijanja odbrambeno-otadžbinskog rata radila je kao medicinska sestra u Bolnici “Koševo”, odakle u ratu dolazi u Vojnu bolnicu “Koran” na Pale.

Bila je medicinska sestra koja je otišla sa borcima Vojske Republike Srpske na Žepu 4. juna 1992. godine i položila život na branik otadžbine, dok je pružala pomoć teško ranjenim borcima.

Inicijativu za promjenu naziva paljanskog Doma zdravlja uputio je Mjesni odbor Koran Boračke organizacije Pale.

SRNA