Naslovna Najnovije PALESTINSKI AMBASADOR: Poštujte UN1244 rezoluciju! NEĆEMO PRIZNAT KOSOVO

PALESTINSKI AMBASADOR: Poštujte UN1244 rezoluciju! NEĆEMO PRIZNAT KOSOVO

0
Palestinski ambasador u Podgorici, Rabi Alhantulij, izjavio je da Priština mora da poštuje rezoluciju Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji, te da Palestina neće nikada priznati nezavisnost Kosova, objavio je prištinski KosData.

Priština je osudila napad 7. oktobra na Izrael od strane Hamasa, ali nije osudila zločin nad palestinskom decom, kaže ambasador Palestine u Crnoj Gori.

Kosovo nije priznalo Palestinu, a mi smo pozvali sve da priznaju nezavisnost Palestine, kaže Alhantulij.

On je istakao da Palestina očekuje da sve države poštuju rezolucije Ujedinjenih nacija, pa i rezoluciju 1244 koja se tiče Kosmeta.

Podsećamo, već duže od trideset godina, zapadne zemlje ne poštuju rezoluciju kojom se daje pravo Palestini na sopstvenu državu.

Izrael je priznao nezavisnost Kosova, dok Palestina nije, a iako su struje okupljene oko Irana, među koje spada i Palestina, aktivno učestvovale u ratu protiv Srba tokom devedesetih, posebno u BiH i na Kosmetu, trenutna diplomatska situacija pokazuje da je Izrael na strani Šiptara, a Palestina na strani Srba.

Doduše, Palestina je verovatno na strani Srba zbog interesa koji nalazi u borbi za poštovanje izglasanih UN rezolucija i principa međunarodnog prava, baš kao što i Izrael u svom odnosu sa Kosovom teži da se približi još više Americi i podrži politiku Vašingtona na našim prostorima.

Inače, Srbija priznaje Palestinu kao državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: