28.7 C
Banja Luka

„Pali“ nakon dešifrovanja aplikacije Skaj: Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za Cvijetića i njegovu narkobandu

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda još dva mjeseca pritvora za uhapšene u akciji „Transporter“ koji se sumnjiče za promet narkoticima. Svi su uhapšeni nakon što je dešifrovana aplikacija Skaj.

Prije nekoliko dana Petru Dukiću, jednom od organizatora šverca narkoticima u predmetu “Transporter”, Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor, a nakon što se predao SIPA u Sarajevu.

Podsjećamo, prije mjesec dana tokom policijske akcije u Banjaluci, u Dukićevoj garaži u Banjaluci, pripadnici MUP RS pronašli su oko 300 kilograma marihuane. No, policija tada nije pronašla Dukića.

U okviru ove akcije uhapšeni su i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu bezbjednsoti BiH, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević.

Dva od tada sedam uhapšeni pristali su na saradnju s Tužilaštvom. Dukić i Cvijetić su prema tvrdnjama Tužilaštva organizatori šverca narkoticima i vođe narkokartela.

Mladen Milovanović pripadnik MUP RS koji je takođe bio hapšen i pritvoren, brani se slobode nakon što je odlučio sarađivati sa pravosuđem.

Kod Cvijetića pronađeni povjerljivi dokumenti OBA

Avaz iz izvora bliskih istrazi saznaje da su članovi ove grupe koristili nadimke iz filma “Južni vjetar”. Tako je uhapšeni Cvijetić, koji je vođa ove grupe koristio nadimak “Crveni”.

Crveni je u filmu kralj podzemlja, koji kontroliše sve procese vezano za tržište ogromnih količina narkotika.

Osim toga, kod Cvijetića su pronađeni i povjerljivi dokumenti OBA koji se odnose na narkogrupe i organizirani kriminal s Balkana.

Pitanje je odakle mu ova dokumentacija, koju je MUP RS pronašao nakon pretresa njegove imovine.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here