Naslovna Izdvajamo Palo obećanje uz vojnički pasulj: Pomoć borcima od oktobra

Palo obećanje uz vojnički pasulj: Pomoć borcima od oktobra

0

– Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da bi u oktobru ponovo trebalo da bude raspisan javni poziv za novčanu pomoć socijalno ugroženim nezaposlenim borcima.

„To ćemo praktikovati i u narednom periodu i pomagaćemo boračku populaciju u skladu sa budžetom i našim mogućnostima“, rekao je Višković, koji je sinoć u Milićima prisustvovao skupu koji je organizovala opštinska Boračka organizacija.

On je poručio da demobilisani borci, oni koji nemaju primanja i čija je egzistencija ugrožena, neće ostati sami, navodeći da se uvijek zalagao za to da sva primanja koja neko treba da dobije budu redovna.

„Činimo sve da ispunimo datu riječ, da pomognemo svima maksimalno, posebno borcima. Možda neko očekuje više, ali sam uvijek bio za to da ne dajemo lažna obećanja“, naveo je Višković.

On je naveo da će se, kao premijer i kao čovjek, truditi da se više sredstava izdvaja za boračku populaciju, jer zna koliki je njihov doprinos za stvaranje Republike Srpske.

Višković je podsjetio da je raspisan javni poziv za novčanu pomoć za socijalno ugrožene nezaposlene borce i da postoje dokumentacija i spiskovi iz lokalnih zajednica koji će pomoći da se formira socijalna karta boračke populacije.

„Dobićemo konačan spisak ljudi, njihov broj, da možemo u budžet kreirati sredstva da ti ljudi imaju godišnje određena primanja koja će im omogućiti dostojanstven život, da bi prebrodili period do navršenih 60 godina, kada ulaze u mjesečni borački dodatak koji imaju svi borci“, rekao je Višković.

Premijer Srpske kaže da je podržao ideju opštine Milići i Boračke organizacije da okupe borce te opštine uz vojničku pasulj i da na ovom skupu evociraju uspomene.

Višković je podsjetio da je i on borac Vojske Republike Srpske prve kategorije, učesnik u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te da je sa saborcima stvarao Republiku Srpsku, zbog čega je neizmjerno ponosan.

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: