Naslovna Najnovije Pao na poligrafu, pa priznao sve: Rasvijetljen napad na imovinu novinara u...

Pao na poligrafu, pa priznao sve: Rasvijetljen napad na imovinu novinara u Banjaluci

0

Banjalučka policija rasvijetlila je napad na imovinu našeg novinara Nikolu Moraču i urednika magazina “Buka” Aleksandra Trifunovića.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uhapšen je Saša Bunić.

Osumnjičeni je inače komšija dvojice novinara koji živi u susjednoj zgradi.

Nikola Morača i Aleksandar Trifunović u Banjaluci
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, identifikovali su i uhapsili osobu S.B. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.  Nad osobom S.B. urađena je kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno krivično djelo počinio 8. marta 2023. godine, na način da je u Banjaluci na parking prostoru upotrebom oštrog predmeta napravilo oštećenja na vozilima – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Vandali oštetili automobile novinara Nikole Morače i Aleksandra Trifunovića
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Oštećen je automobil našeg novinara “golf”, te vozila u vlasništvu redakcije “Buka” i to “tojota” i “reno”, te “rendž rover” vlasništvo Trifunovića.

– Sve mjere i radnje preduzimaju su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv S.B. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjetimo, napad je uslijedio dan nakon izjave Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske u kojoj je novinare nazvao spodobama.

Takođe, Dodik je u vrijeme trajanja istrage u nekoliko navrata izjavljivao kako postoje indicije da su novinari sami sebi oštetili automobile.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube