Naslovna Crna Hronika Pao sa bedema tvrđave zbog fotke, pa povukao druga za sobom?!

Pao sa bedema tvrđave zbog fotke, pa povukao druga za sobom?!

0

Lazar Đ. (30) iz Paraćina poginuo je juče ujutru kada je pokušao da napravi selfi nakon momačke večeri, ali se tom prilikom okliznuo i pao sa bedema Petrovaradisnke tvrđave u Novom Sadu.

Prilikom pada Paraćinac je slučajno povukao i prijatelja Stefana Lj. (30), koji je tom prilikom zadobio teške povrede.

Nesreća se dogodila u subotu oko pet sati ujutru kada su mladići nakon proslave došli na novosadsku tvrđavu.

Proslava

– Mladići su organizovali proslavu momačke večeri jednog od njihovih drugara. Cijele večeri je atmosfera bila dobra i niko se nije nadao da će na kraju večeri doći do tragedije. Grupica je odlučila da se na kraju noćnog provoda prošeta na tvrđavi – kaže izvor i dodaje:

– Smijali su se i pričali, a Lazar je u jednom trenutku kada su došli na sam rub bedema, navodno, izvadio telefon u želji da se fotografiše i da ovekovječe taj trenutak. Iz za sada nepoznatog razloga nastradali se približio na samu ivicu, ispružio ruku i krenuo da slika.

Kako objašnjava Kurirov sagovornik, tragedija se odigrala u trenutku.

– Lazar je izgubio ravnotežu, počeo da se klati i da pada, a tada je onako mahinalno povukao svog druga Stefana koji je bio tik do njega. Obojica su počela da padaju u ambis sa Petrovaradinske tvrđave – kaže izvor upoznat sa slučajem.

– Vrištali su prilikom pada, prijatelji su se u trenutku osvijestili i pokušali da trče ka mjestu gdje su pali kako bi im pomogli. Nažalost, ovaj pad je bio koban po Lazara koji je na mjestu poginuo iako su lekari Hitne pomoći pokušali reanimaciju. Njegov prijatelj povrijedio je kičmeni stub i grudni koš.

Stabilno

Zdravstveno stanje Stefana Lj. je teško, ali je on sada prema riječima ljekara u stabilnom stanju.

– Niko od radnika tvrđave nije video kobni par prijatelja iz Paraćina, a radnici obezbjeđenja rekli su da je u jednom lokalu na tvrđavi bilo gostiju u vrijeme kada se deila nesreća – kaže izvor.

– Tijelo je odvezeno na obdukciju koja će utvrditi od kojih povreda je nastupila smrt mladića. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove tragedije.

Prijatelji koji su kobne večeri bili s njima biće saslušani, a jedan dio Petrovaradinske tvrđave je pod video-nadzorom, pa bi ti snimci mogli da pomognu inspektorima u istrazi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube