Naslovna Izdvajamo Patrijarh Porfirije primio ruske kosmonaute

Patrijarh Porfirije primio ruske kosmonaute

0

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije primio je ruske kosmonaute Sergeja Kud-Sverčkova i Anastasiju Stepanovu i sa njima razgovarao o mnogim aspektima čovjekovog odlaska i boravka u svemiru.

Patrijarh Porfirije je gostima prenio lični utisak da u organizaciji i načinu života kosmonauta u međunarodnoj svemirskoj stanici prepoznaje i elemente monaškog života, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

“U duhovnom životu primećujemo kako čovjek što je udaljeniji od ljudi i svijeta to sve više osjeća ljubav prema drugima i uviđa koliko mu je drugi potreban. Tako da otkrivanjem i spoznajom svemira sigurno postajemo sve bliži jedni drugima”, rekao je patrijarh srpski Porfirije.

Kosmonaut Sergej Kud-Sverčkov istakao je da čovjek, čak i kada je tako daleko od zemlje i ljudi, osjeća jaku i neraskidivu vezu sa njima.

On je otkrio da tokom boravka kosmonauta u svemirskoj stanici, osim dobrog zdravlja, znanja i vještina, prijeko potrebna i velika duhovna snaga kako bi se uspješno ispunili zadati ciljevi.

Kud-Sverčkov je izjavio da kosmonauti upravo tokom boravka u svemirskoj stanici spoznaju dublji značaj i vrijednost zajedništva.

Sastanku su prisustvovali direktor “Pošta Srbije” Zoran Đorđević, predsjednik Dječje organizacije “Juniti” Aljona Kuzmenko, koordinator posjete ruskih kosmonauta Srbiji Draginja Vlk i šef Kabineta patrijarha srpskog đakon Aleksandar Praščević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: