Naslovna Najnovije Pentagon: Počeo „glavni udar“ ukrajinske kontraofanzive

Pentagon: Počeo „glavni udar“ ukrajinske kontraofanzive

0

Glavni udar ukrajinske kontraofanzive, koja je trajala skoro dva mjeseca, sada je u toku na jugoistoku zemlje, izjavila su u srijedu dvojica zvaničnika Pentagona.

Navodno stiže pojačanje u hiljadama, koji se priključuju žestokim bitkama, od kojih su mnogi obučeni i opremljeni od Zapada i do sada su „držani u rezervi“, prenosi New York Times.

Zvaničnici su govorili pod uslovom anonimnosti, a prema pisanju američkog lista, njihovi komentari poklapaju se sa izvještajima sa bojnog polja u srijedu, gdje su se rasplamsale artiljerijske borbe duž južne linije fronta u regionu Zaporožja.

Igor Konašenkov, glavni portparol ruskog ministarstva odbrane, izvijestio je o „masovnom“ napadu i žestokim borbama južno od Orikiva, grada koji Ukrajina drži oko 60 milja sjeverno od Azovskog mora.

Vladimir Rogov, zvaničnik kojeg je imenovala Moskva u južnoj Ukrajini, rekao je da su u napadu učestvovale ukrajinske trupe koje su bile obučene u inostranstvu i koje su bile opremljene sa oko 100 oklopnih vozila, uključujući leoparde njemačke proizvodnje i borbena vozila Bredli američke proizvodnje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube