Naslovna Najnovije Penzioneri, ne brinite, penzije će biti redovne i uz to – uvećane!

Penzioneri, ne brinite, penzije će biti redovne i uz to – uvećane!

0

– Vlast na čelu sa SNSD-om se pred izbore sjeti penzionera i udijeli im  milostinju, pri tom ih  ubjeđujući da moraju biti srećni jer je isplata penzija stabilna! Redovna, zakonom propisana usaglašavanja penzija sa prosječnom platom proglasili su povećanjem i svojim uspjehom, ne čineći ništa da im stvarno olakšaju i uljepšaju starost – izričit je Radović.

 Milan Radović, nosilac liste SDS za NSRS u izbornoj jedinici 3 i doktor ekonomskih nauka, tvrdi da penzioneri u Srpskoj ne treba da brinu da će ostati bez svojih redovnih primanja i poručuje:

– Ne dozvolite da vam odlazeći režim, koji vas sve ove godine ponižava dajući vam pred izbore mrvice koje su prije toga oteli od vas i od vaše djece, vrijeđa inteligenciju! Кad poslije izbora SDS sa svojim koalicionim partnerima preuzme vlast, vi ćete i dalje redovno primati svoje penzije! Morate znati ono što je ovaj nenarodni režim uporno krio od vas, na najgori način manipulišući strahom svakog čovjeka za egzistenciju: Isplata penzija je zakonska obaveza i penzioneri su prioritet u isplati iz budžeta!

Radović ističe da SDS neće davati penzionerima ponižavajuću jednokratnu pomoć, i to pred izbore, nego da će im vratiti dostojanstvo sa visinom penzija koje oni zaslužuju.

– To je sastavni dio našeg programa, ističe Radović i dodaje:

– Vlast na čelu sa SNSD-om se pred izbore sjeti penzionera i udijeli im  milostinju, pri tom ih  ubjeđujući da moraju biti srećni jer je isplata penzija stabilna! Redovna, zakonom propisana usaglašavanja penzija sa prosječnom platom proglasili su povećanjem i svojim uspjehom, ne čineći ništa da im stvarno olakšaju i uljepšaju starost – izričit je Radović.

On podsjeća da u Republici Srpskoj  ima 273.000  korisnika prava penzije i navodi poražavajući podatak da je prosječna penzija u Republici Srpskoj 475 КM, ili 43% prosječne plate, ili oko 20% potrošačke korpe:

– Pri tom čak 60.000 penzionera prima minimalnu penziju od 242 КM! To su jasni pokazatelji  da je vlast penzionere dovela na ivicu egzistencije i da oni od svog minulog rada ne mogu da žive.

On podsjeća  da najniža penzija u Federaciji BiH, koju prima 196.000   penzionera, 410 КM.

Radović navodi da je ukupan iznos za isplatu penzija u Republici Srpskoj  milijardu i 360 miliona maraka, i ističe:

– Naš plan podrazumijeva, prije svega, rast minimalne penzije na nivo od 400 КM i kontinuirani rast penzija od 10% godišnje.

On je izračunao da za te svrhe neophodna dodatna sredstva od oko 200 miliona КM godišnje, što je samo 5% budžetskih sredstava, koja se jednostavno mogu obezbijediti uštedama u budžetu i stopiranjem nepotrebnih i skupih investicija:

– Ova vlast je svojom promašenom  politikom investiranja uništila standard naših penzionera. Oni su nas zaduživali, kupovali skupe objekte, avione, helikoptere i limuzine,  pa bi se onda sjetili da penzije treba da rastu za 2,5% što nije stvarni rast nego zakonska obaveza! Samo na te nepotrebne kupovine vlast je u prošloj godini potrošila 600 miliona КM, a u ovoj će da potroše oko 650 miliona КM!

Ako se tome doda 760 miliona КM koje su namijenili da potroše za dionicu autoputa Brčko-Vukosavlje, a da javnost nije vidjela isplativost tog projekta, to je oko 2 milijarde КM našeg novca!

Radović naglašava da ekonomski program SDS predviđa povećanje domaće proizvodnje, strane i domaće investicije:

-Tako ćemo povećati broj zaposlenih i obezbijediti da umjesto jedan radnik izdržava jednog penzionera, kako je to danas, dva radnika izdržavaju jednog penzionera, odlučan je Radović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube