Naslovna Rusija Peskov: Odnosi SAD i Rusije na nuli, dijalog se mora uspostaviti

Peskov: Odnosi SAD i Rusije na nuli, dijalog se mora uspostaviti

0

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su odnosi Rusije i SAD na nuli ili čak ispod nule, ali pošto dvije zemlje imaju posebnu odgovornost za globalnu i stratešku stabilnost, dijalog će na kraju morati da se nastavi na ovaj ili onaj način.

„Sada su odnosi između Rusije i Sjedinjenih Država na najnižoj tački, međutim, budući da dvije zemlje snose posebnu odgovornost za osiguranje strateške stabilnosti u svijetu, dijalog će se s vremenom na ovaj ili onaj način morati obnoviti“, rekao je juče Peskov.

Prema njegovim riječima, kontakti ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Džozefa Bajdena mogući su ako postoji obostrana želja i spremnost, ali se moraju ispuniti određeni uslovi za njihovo obnavljanje.

Kako je rekao, „do kolapsa odnosa između Moskve i Vašingtona došlo na inicijativu američke strane, pa američki predsjednik Džo Bajden mora promijeniti svoju sadašnju poziciju u konstruktivniju“.

„Predsjednik Putin više puta je izjavio da je spreman na bilo kakve kontakte“, naveo je predstavnik Kremlja u izjavi za Radio Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: