Naslovna Svijet Peskov: Tvrdnje Zapada da bi Rusija mogla stajati iza smrti Prigožina su...

Peskov: Tvrdnje Zapada da bi Rusija mogla stajati iza smrti Prigožina su apsolutna laž

0

U zapadnim državama postoje mnoge spekulacije o padu aviona za koji se tvrdi da je u njemu bio vođa privatne vojne kompanije “Vagner” Jevgenij Prigožin, a sve to je apsolutna laž, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je u srijedu, 23. avgusta, da se privatni avion “embraer legasi”, na putu iz Moskve za Sankt Peterburg, srušio u Tverskoj oblasti, pri čemu je poginulo svih deset ljudi u njemu.
Federalna agencija za vazdušni saobraćaj “Rosavijacija” saopštila je da je Prigožin bio u avionu.
Na pitanje o istrazi, Peskov je rekao da i dalje ima malo činjenica, uz napomenu da će više detalja morati biti razjašnjeno tokom istrage, čiji će zvanični rezultati biti objavljeni.
-Sada se dosta spekuliše o ovoj katastrofi i tragičnoj pogibiji putnika u avionu, uključujući Jevgenija Prigožina. Naravno, na Zapadu se sve te spekulacije serviraju iz određenog ugla. Sve ovo je apsolutna laž – rekao je Peskov novinarima komentarišući brojne izjave zapadnih zvaničnika o tome da je Prigožin ubijen prema instrukcijama Kremlja.
Peskov je istakao da ruski predsjednik Vladimir Putin u posljednje vrijeme nije imao nikakve sastanke sa Prigožinom.
Prema njegovim riječima, još nije poznato da li će Putin ići na Prigožinovu sahranu, jer generalno ima gust raspored.
Komentarišući status “Vagnera”, Peskov je rekao da ta grupa ne postoji de jure kao struktura i da je zato teško reći kakva će joj biti budućnost.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube