Naslovna Politika Petar Đokić: Logično to što je CIK BiH jednoglasno odbila zahtjev...

Petar Đokić: Logično to što je CIK BiH jednoglasno odbila zahtjev PDP-a i SDS-a

0
Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je Srni da je logično to što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH jednoglasno odbila zahtjev PDP-a i SDS-a za poništavanje opštih izbora za nivo predsjednika Republike Srpske i da je dobro da se ta priča završi na ovaj način, da se dalje ne produkuje kriza.

-U ponovnom kontrolnom brojanju glasova se vidi da nema nepravilnosti koje bi mogle da ugroze rezultat izbora- istakao je Đokić.

On je naglasio da nikome ne treba nastavak aktivnosti na izazivanju duboke političke krize u BiH koje je započela opozicija, a u koje su uvlačili CIK i sve druge.

Đokić je dodao da je Republika Srpska imala odgovor na eventualnu krizu, ali da je puno bolje da se ona izbjegne.

-Nama trebaju efikasne i stabilne institucije i da što prije budu formirane u okviru zakonskih rokova – rekao je Đokić.

Centralna izborna komisija BiH odbila je jednoglasno na današnjoj sjednici u Sarajevu zahtjeve PDP-a i SDS-a za poništenje opštih izbora za nivo predsjednika Republike Srpske.

Na sjednici je rečeno da su zahtjevi odbijeni zbog toga što nije donesena odluka o utvrđivanju rezultata izbora, te istaknuto da CIK može poništiti izbore samo ako se ustanovi da je u toku izbornog procesa bilo propusta koji utiču na nepravilnost izbora.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube