Naslovna BIH Petar Simić – Pokret za pravdu i red Bijeljina: Otvoreno pismo ministru...

Petar Simić – Pokret za pravdu i red Bijeljina: Otvoreno pismo ministru Miniću

0
Petar Simić iz Pokreta za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića uputio je otvoreno pismo ministru Miniću koje prenosimo u cjelosti.
Petar Simić – Pokret za pravdu i red Bijeljina: Otvoreno pismo ministru Miniću „Poštovani ministre Miniću, stanovništvo Semberije danima čeka odgovore na brojna pitanja vezana za afričku kugu svinja koja se nemilosrdno širi Semberijom i pravi ozbiljne probleme i štete poljoprivrednicima u Semberiji, ali i cijeloj Republici Srpskoj.
Ova katastrofa nanosi materijalnu štetu čije ćemo razmjere tek sagledavati i sabirati, preduzmite mjere i učinite sve što možete da se širenje virusa svede na minimum.

Uzgajivači su zabrinuti i čekaju Vas i vaše ministarstvo da se pojavite i ukažete na načine sprječavanja širenja bolesti, načina zaštite zdravih svinja i sva ostale činjenice o ovoj krizi koja je u Vašem resoru..

Umjesto rešavanja krizne situacije konkretnim mjerama Vi se bavite politikanstvom i izlazite u javnost sa obaveštenjem da imate saznanja da se zaražene svinje prodaju nakupcima u FBiH.

– šta ste preduzeli, zašto pripadnici MUP-a ne kontrolišu protok ljudi i roba, zašto nikog nema na dezinfekcionim barijerama u područjima gdje bijesni ova opaka bolest?

Otvorenih pitanja je previše!

Apelujemo na Vas da u što kraćem roku izađete sa konkretnim mjerama i objašnjenjima

– Uradite letke i brošure, upoznajte poljoprivredne proizvodjače sa bitnim činjenicama!

– Kako se širi bolest?

– Koja su dezinfekciona sredstva preporučena, na kojoj bazi?

– Kako se ponašati u zaraženom području?

-Koje mjere preduzeti u područjima gdje nema bolesti i kako spriječiti njeno širenje, a blizu su zaraženog područja?

Zabrinuti narod Semberije i dalje čeka da počnete da se bavite svojim poslom, a ne politikanstvom i počnete da gasite požar koji bukti, a opet napominjem da je u Vašem resoru.

Moram napomenuti da naši poljoprivrednici nemaju povjerenje u institucije, a i u Vas, izađite sa pravilnikom o naknadi štete, navedite koliko će biti nadoknađeno za svaku životinju!

Ovo nije politički napad, nego dobronamjerna kritika, koju treba tako i da shvatite i da uradite ono za šta ste imenovani i za šta vas plaćaju građani ove zemlje.“

Petar Simić – Za pravdu i red Lista Nebojše Vukanovića

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube