Naslovna Izdvajamo Petrović na putu do Banjaluke, stigao do Doboja

Petrović na putu do Banjaluke, stigao do Doboja

0

Gradonačelnik Bijeljine ne odustaje u borbi za časniji i pravedniji sistem u Srpskoj. Petog dana svog marša časti on je stigao u Podnovlje kod Doboja, gdje su ga dočekali građani koji podržavaju njegove principe i upornost da skrene pažnju na stvarne probleme naroda.

Grad Doboj je grad koji je opasan u višegodišnji kriminal poručio je gradonačelnik Bijeljine došavši u ovaj grad petog dana marša časti za ozdravljenje Republike Srpske.

“Okovan u korupciju, okovan u bezakonje, ali mi smo tu da pošaljemo poruku da dolaze dani oslobođenja, dani napretka Srpske. Ali to mora sa novim strukturama ljudi. Nikako sa onima koji su ojadili budžete, koji su narodnim novcem kupili vile i bazene u inostranstvu i napunili svoje privatne džepove.”

Petrović je naveo da su ga građani Doboja i okolnih mjesta zaustavljali i tražili pomoć u odbrani njihove životne sredine.

“Imamo prijedlog mjera da dišemo čistiji vazduh u Srpskoj, ali i da zaštitimo napše zemljište. Znamo da su dozvoljena geološka istraživanja na području Ozrena i od Vlade i iz Sarajeva. Mi u Bijeljini, u selu Suvo Polje nismo dozvolili geološka istraživanja jer iza toga ostaje pustoš”, rekao je Petrović građanima.

Petrovića je u Doboju dočekao veliki broj građana uz podršku za ostvarenje njegovog cilja da, kako je ranije naglasio, režim koji već niz godina pljačka građane RS pošalje u političku istoriju.

“Živjeli smo u Hrvastkoj. U ratu, moj sin je rekao da neće pucati na svoje rođake i svoj narod, nego ide da brani Republiku Srpsku. 1992. je poginuo na Putnikovom brdu. Od tada nikad niko nije došao da me pita kako živim. Samo jednom sam dobila banju u Tesliću, ostalo sve plaćam. Sada sam tek dobila 7.700 KM na ime stambenog zbrinjavanja. Je li moje dijete toliko vrijedi”, pita Milica Gojković, majka poginulog borca.

“Mi smo zahvalni Ljubiši koji je upalio baklju slobode u Bijeljini na izborima, a onda je taj plamen još više zasjao kada je taj rezultat odbranio na referendumu koji je pokrenut u Bijeljini svih protiv njega. Ta baklja je možda najpotrebnija u Doboju za koji je i Ljubiša rekao da je najzarobljeniji”, rekao je Stefan Gavrić (SDS) iz Doboja.

Petrović se na “Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske” odlučio, nakon obećanja koje je dao, da će kada Dodikov SNSD i njegovih 15 koalicionih partnera na Bijeljini polome zube, što se desilo 19. marta kada je dobio ubjedljivu podršku građana Semberije na referendumu o opozivu, krenuti na marš časti. I krenuo je s ciljem odlučne borbe da narod pobijedi kriminal.

(BN) Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube