Naslovna Najnovije Petrović najavio proteste: Dolazimo vam na vrata!

Petrović najavio proteste: Dolazimo vam na vrata!

0

Iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića stiglo je saopštenje povodom skidanja tačke dnevnog reda u vezi sa odobravanjem novčanih sredstava JP „Gradska toplana“ u kojem najavljuje proteste radnika, koje će on da predvodi.

Petrović u saopštenju navodi:

– Na prethodnoj sjednici Skupštine grada kao tačka dnevnog reda skinuta je pomoć za Toplanu od 600.000. КM, koja ta sredstva treba da uplati dobavljaču d.o.o. „Ilić trgovina“ prema kojem ima dugovanja iz prethodnog perioda napravljena za vrijeme bivšeg rukovodstva. Sredstva moraju biti uplaćena kako ovo javno preduzeće ne bi otišlo u stečaj, a radnici na ulicu.

Izgovor koji je naveden za skidanje ove tačke sa dnevnog reda sjednice koja je bila 14.4.2022. godine je taj da je dokumentacija dostavljena kasno. Danas je ponovo ova tačka skinuta sa dnevnog reda!

Zašto??? E, pa ne znam… ili bolje rečeno znam!

Кoalicija Dogovor za Bijeljinu predvođena SNSD-om, sada zamislite ucjenjuje, ako se ne pojave kao tačke dnevnog reda odluke za pomoć Vodovodu i Banji Dvorovi mi nećemo pomoći Toplani???

Pa alo ljudi, ima li logike, gospodo odbornici Skupštine, predstavničko tijelo naroda čujete li sebe???

Кoga ucjenjujete?

Radnike?

Jeste li misiju okrenuli ka tome da srušite gradonačelnika ili da radite za narod koji vas plaća!!!???

Svjesno gurate u stečaj Toplanu i radnike Toplane izbacujete na ulice???

Кoja pomoć Vodovodu?

Zaposleni su primili uredno martovsku platu na vrijeme, rok za isplatu aprilske je do 25.05.2022. godine, iz budžeta Grada smo pomogli i dotirali da ljudi redovno prime plate i Vaskršnji dodatak.

U ovom trenutku Vodovodu nije potrebno 300.000КM, Vodovodu je potreban kredit za opstanak.

Umjesto da se javno oglasite i pomognete da se ubrza krivični proces protiv onih koji su iz Vodovoda uzeli sve što se moglo uzeti vi sada tražite da sjeckamo već isjeckani budžet?

Sa koje stavke da skidamo, kažite???

Možda sa stavke za košenje trave, ili pranje ulica, ili krpljenje rupa, pa da možete da izbacujete slike o stanju u našem gradu i pozirate ispred tiih rupa???

Možemo dotirati pomoć gospodo, ali od naših plata! Evo ja ću prvi donirati platu, svi zajedno se odreknite vaših direktorsko-predsjedničkih plata i odborničkih dodataka i pomozimo Vodovodu!

Banja Dvorovi će dobiti raniju isplatu drugog i trećeg kvartala već određenih sredstava iz budžeta, a kada bude bio rebalans budžeta možemo dodatno pomoći Banji Dvorovi, sada nema potrebe, ionako se direktor Banje svuda hvali da posluje pozitivno, a i Grad već otplaćuje jedan kredit Banji Dvorovi.

Predsjednika Skupštine pozivam da što prije zakaže vanrednu sjednicu i da gospoda odbornici dobro razmisle jer ako do 15.05.2022. godine ne usvojimo odluku za pomoć Toplani ovo preduzeće odlazi u stečaj, a radnici na ulice!

Proteste radnika na čelu sa mnom najavljujem, a vi gospodo odbornici izađite pa pogledajte radnike u oči i recite da im nećete pomoći, kaže se u saopštenju.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: