20.7 C
Banja Luka

Petrović nakon “Tesle” kupuje skupocjeni mercedes

Nakon skupocjenog električnog vozila od 234.000 KM koje je za Elektroprivredu Republike Srpske stiglo iz Srbije, u ovom preduzeću su odlučili da se počaste i sa skupocjenim mercedesom od oko 186.000 maraka, saznaje CAPITAL.

 

Konkretno, “Elektroprivreda”, na čijem je čelu Luka Petrović, raspisala je početkom decembra nabavku tri putnička vozila, od kojih je najskuplje 186.000 KM.

Sada su ugovor za ovo vozilo koje sa obračunatim porezom iznosi gotovo 190.000 maraka dodijelili Auto kući “Jajčević” koja je ovlašteni uvoznik mercedesa.

Nabavku drugog vozila vrijednog gotovo 90.000 maraka “Elektroprivreda” je povjerila preduzeću “C-auto” iz Banjaluke, koje je ovlašteni uvoznik automobila marke “citroen”.

Treći i najjeftiniji automobil će im isporučiti “Hercegovina auto” iz Mostara, a to vozilo je vrijedno 39.663 KM.

Važno je podsjetiti da je “Elektroprivredi” ljetos iz Srbije, tačnije iz firme “Kibost car” iz Novog Sada stigao električni automobil “tesla” koji je platila 234.000 maraka.

Pored električnog vozila, tada su vozni park proširili i sa još osam vozila domaćih dobavljača.

Tada su im iz „Hercegovina auta“ u Mostaru stigli putnički automobili vrijedni skoro 400.000 KM, dok im je firma „Guma M“ trebala isporučiti jedno terensko vozilo koje košta oko 48.000 maraka.

Portal CAPITAL je pokušao stupiti u kontakt sa Petrovićem kako bi prokomentarisao ovo proširenje voznog parka, ali on nije odgovarao na naše pozive.

CAPITAL: Bojana Ninković

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here