Naslovna Politika Petrović uspio da na jednom mjestu okupi opozicione lidere

Petrović uspio da na jednom mjestu okupi opozicione lidere

0

Pored lidera SDS-a Milana Miličevića, na istom mjestu našli su se nakon dužeg vremena i bivši bliski saradnici Jelena Trivić i Draško Stanivuković…

Mnoštvo građana koji su se u subotu okupili da dočekaju gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića, koji je nakon 10 dana „Marša časti za ozdravljenje Republike Srpske“ stigao u Banjaluku, pokazalo je da je njegov potez naišao ne veliku podršku, ali i proizveo velika očekivanja.

Na Trgu Krajine veliki broj Banjalučana, članova i simpatizera vodećih opozicionih stranaka. Nakon duže vremena, Petrović je uspio da na jednom mjestu okupi i mlade lidere opozicije, koji su ponovili svoju odlučnost da se politički bore za bolju Republiku Srpsku.

Pored lidera SDS-a Milana Miličevića, na istom mjestu našli su se nakon dužeg vremena i bivši bliski saradnici Jelena Trivić i Draško Stanivuković…

Kakva je to poruka građanima i mogu li da računaju na istinsko jedinstvo u opozicionim redovima?

Tokom desetodnevnog marša od Bijeljine do Banjaluke, Ljubišu Petrovića su dočekivali brojni građani čija podrška ga je i opredijelila da krene na ovaj put. Ni umor, ni kiša koja ga je pratila, nisu ga spriječili u namjeri. Podrška naroda pomogla mu je da savlada i kordon policije, posljednju prepreku do krajnjeg odredišta.

Predstavnici opozicije podržali su Petrovića i iznijeli su svoje viđenje zajedničkog političkog djelovanja u budućnosti. Pred građanima, kao svjedocima.

Sve različitosti i nesuglasice u opozicionim redovima dio su uobičajenog političkog kolaža. Ipak, poruka koju su poslali građanima kaže da je zajednički cilj, a to je smjena aktuelne vlasti i promjena sistema nabolje, najjači mogući faktor jedinstva u opozicionim redovima.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube