15.7 C
Banja Luka

Detalji pucnjave u Brčkom: Muškarac PUCAO ŽENI U GLAVU, ljekari joj se bore za život

Ljekari Kliničkog centra u Tuzli bore se za život Š. R. koja je noćas u pucnjavi u naselju Prutače, Gornji Rahić, zadobila povrede glave opasne po život.

Policija je zbog toga uhapsila H. O. za kojeg se sumnja da ju je pokušao ubiti.

Napao svoju  partnerku

H. O. i ranjena Š. R. su bili u vezi.

Još se utvrđuju motivi zbog kojih je muškarac napao svoju partnerku.

Podsjećamo, Policiji Distrikta Brčko BiH noćas je u 2.15 iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je nepoznata žena u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja, te da su uputili sanitetsko vozilo.

– Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o Š. R. (30), rođena u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić – saopšteno je iz Policije Distrikta Brčko BiH.

Povrijeđena žena je nakon pregleda u JZU Brčko zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena.

Izuzeti tragovi bitni za krivični postupak

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Distrikta Brčko BiH, izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je pregledano šire lice mjesta, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak, piše Avaz.

– Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršio H. O. (34), rođen u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. On je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 163., a u vezi s članom 28. Krivičnog zakona Distrikta Brčko BiH – naveli su iz policije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here