Naslovna Najnovije PO STARIM CIJENAMA Počela prodaja mjesečnih karata za jul

PO STARIM CIJENAMA Počela prodaja mjesečnih karata za jul

0

Banjalučani su danas imali javni prevoz, a jutros je počela i prodaja mjesečnih karata za jul, potvrdili su za Srpkainfo banjalučki prevoznici.

Direktor Autoprevoza Dejan Mijić je za Srpskainfo objasnio je da se karte prodaju po starom cjenovniku, te da će Grad Banjaluka za jul mjesec nadoknaditi razliku u cijeni karata na osnovu zadnje odluke Skupština grada.

Slične informacije su stigle i iz Pavlović tursa. Direktor ovog preduzeća Goran Starčević je potvrdio da je i ovo oreduzeće počelo sa prodajom karata po starom cjenovniku.

Prethodnih dana Banjalučani nisu mogli kupiti mjesečne karte za javni prevoz jer prevoznici nisu znali po kojim cijenama će ih prodavati. Oni su u junu tražili novo poskupljenje karata u javnom prevozu zbog enormnog rasta cijena goriva.

Njihov zahtjev je gradonačelnik Draško Stanivuković uputio u skupštinsku proceduru, ali  se odbornici na poslednjem zasjedanju nisu izjasnili o ovom pitanju zato što je povučeno sa dnevnog reda. Nakon toga su prevoznici najavili da će 1.jula obustaviti rad, zato što im nije odobren novi cjenovnik. Kako bi se ta situacija bar privremeno riješila  sinoć je održan sastanak predstavnika Grada i prevoznika na kojem je postignut dogovor da se održavanje javnog prevoza nastavi u julu i da će Grad za te potrebe izdvojiti oko 500.000 KM.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube