Naslovna Izdvajamo SNSD ODLUČIO KO SU KANDIDATI: Evo ko ide na megdan Jeleni Trivić...

SNSD ODLUČIO KO SU KANDIDATI: Evo ko ide na megdan Jeleni Trivić i Šaroviću

0

Glavni odbor SNSDa, koji će zasjedati danas u Laktašima, odlučiće ko će biti kandidati ove stranke na opštim izborima koji treba da budu održani 2. oktobra.

Pojedini mediji objavili su kako se na listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom BiH neće naći neka dobro poznata imena iz ove stranke poput Dušice Šolaje, Nikole Špirića, Dušanke Majkić, Lazara Prodanovića i Sredoje Novića.

Dušanka Majkić, aktuelni delegat SNSDa ispred Kluba srpskog naroda u Domu naroda BiH, nije željela da komentariše medijske napise da se njeno ime neće naći na listama za parlamentarne izbore.

“Prerano je pričati o tome. Kako god da bude odlučeno ja ću to prihvatiti onako kako treba. Sve to su prijedlozi s terena koji su dolazili i oni stoje”, poručila je Majkićeva za “Nezavisne novine”.

Dodala je da se o imenima ne može spekulisati sve dok se ne završi sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će biti odlučeno ko će biti kandidati najjače stranke u Srpskoj na oktobarskim izborima.

Mediji prenose da je rukovodstvo SNSDa odlučilo da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće biti u mogućnosti da bude poslanik i direktor nekog javnog preduzeća.

Jedino sigurno ime na listama SNSDa zasad je Milorad Dodik, predsjednik ove stranke i član Predsjedništva BiH, koji je nedavno javno potvrdio da će biti kandidat za jednu od dvije inokosne funkcije, ali zasad nije poznato da li će to biti kandidatura za predsjednika Republike Srpske ili člana Predsjedništva BiH.

Iako se čeka zvanična potvrda portal Banjaluka-24.com iz izvora bliskih vrhu SNSD saznao je da će Milorad Dodik biti kandidat za predsjednika Republike Srpske dok će na megdan Šaroviću i Nešiću za srpskog člana predsjedništva Željka Cvijanović.

Izvor: Nezavisne novine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: