Naslovna Izdvajamo PO UGLEDU NA TITA? Vlast odlučila: Dodikove slike biće postavljene u javnim...

PO UGLEDU NA TITA? Vlast odlučila: Dodikove slike biće postavljene u javnim institucijama Srpske!

0

„U ovom odsudnom trenutku za našu državu, kada i ala i vrana nasrću na našeg predsjednika Milorada Dodika, donijeli smo odvažnu odluku da slike sa Dodikovim likom budu postavljene u prostorije svih naših javnih institucija u Republici Srpskoj!

Preporučujemo da u našim školama i na univerzitetima Dodikov portret bude postavljen pored ikone Svetog Save, a u ostalim javnim institucijama pored ikone sveca koji predstavlja krsnu slavu te institucije.

Na taj način uvjerićemo sve nevjernike, to jest one koji ne vjeruju u predsjednika Dodika, da je predsjednik Dodik naša ikona, naš živi svetac, samo što još nije kanonizovan, ali biće prilike da i to predložimo, kada za to dođe vrijeme!“, saopšteno je nakon sastanka lidera stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

,,Ko vjeruje da je s nama srećan, taj će srećan s nama i ostati –  tako je zapisano u našoj svetoj knjizi, koalicionom sporazumu Saveza predsjednika Dodika i nas njegovih takoreći aposotola, koji je gotovo ravan savezu Boga i naroda i kao takav je neraskidiv pred ovozemaljskim sudovima.

Svi ti sudovi su prolazni, samo će ovaj naš sud, koji ovdje iznosimo, izdržati test vječnog političkog života u vlasti i milosti prepodobnog predsjednika Dodika!”, navodi se u saopštenju sa sastanka.

“Na sastanku je odlučeno da se, u cilju jačanja i produbljivanja podrške predsjedniku Dodiku, još čvršće međusobno uvežemo pod jednim simboličnim imenom UVLAKUS, što je skraćenica od našeg novog zajedničkog naziva ‘Udružena VLAdajuća Koalicija U Srpskoj’.

Kao vjerujući ljudi, to jest kao ljudi koji vjeruju u predsjednika Dodika, spremni smo da žrtvujemo sve, kao i do sada, za podvižnički poduhvat predsjednika Dodika koji je našu državu vazdigao do nebeskih visina!

U odbranu tog njegovog čudotvornog djela, nastalog u mukama dodikovskim koje su gotovo ravne mukama isusovskim, stajemo svi mi njegovi sljedbenici koji uživamo blagodat koju nam je darovao naš čudotvorac!”, navodi se u izjavi podrške Dodiku koju su potpisali ostali lideri UVLAKUS-a, Nenad Stevandić, Nenad Nešić, Nedeljko Čubrilović, Darko Banjac, Petar Đokić, Goran Selak i Bojan Šapurić.

,,Predsjednik Dodik imao je mnogo prilika da uživa sva ovozemaljska blaga, ali se svake te prilike odrekao: snagom svoje volje, postao je naš živi svetac, velikomučenik, mukotrpnik i dugopatnik koji je žrtvovao svoj lični komfor i komoditet zarad svih nas i našeg vjerujućeg naroda, to jest naroda koji vjeruje u njega! A onim nevjernicima, to jest onom malom dijelu naroda koji u njegova neporočna djela ne vjeruje – neka je neki drugi bog na pomoći!

Mi, besrebrenici predsjednika Dodika, ovom zajedničkom izjavom obavezujemo se da ćemo nastaviti da ga slijedimo i na svakom sljedećem koraku na njegovom blagočestivom putu, a da za to ne tražimo niti jednog srebrenjaka, kao što o nama i naša dosadašnja djela svjedoče: tako se i svi javni tenderi koji ne dobiju njegov blagoslov imaju odmah proglasiti nevažećim, kao što se i svi javni poslovi bez njegovog blagoslova imaju smatrati djelom nečastivog i kao takvi odmah moraju raskinuti!

Mi, njegovi besrebrenici, proslavljeni svojom korisnošću i odricanjem od ovozemaljskog bogatstva, spremni smo da i dalje za naš trud ne primamo plate kakve zaslužujemo, već samo ono malo koliko nam je narod velikodušno dao u budžetu!

A mi ćemo svoj dar iscjeljenja podvižnički koristiti za dobro našeg vjerujućeg naroda, kao što smo i do sada nesebično činili. To su naši napaćeni sunarodnici najbolje osjetili na svojoj koži, u svom srcu i duši, pa nas zato i slijede u nepokolebljivoj vjeri. Živjeli, na mnogaja ljeta!”, poručili su lideri UVLAKUS-a u zajedničkoj izjavi.

Tekst je satiričnog sadržaja.

(Autor: Slobodan Durmanović/BN TV) Foto: Agencije/Tviter

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube