26.7 C
Banja Luka

Početkom oktobra 13. Slet planinara

Planinarsko društvo “Trebević” Istočno Sarajevo organizovaće od 1. do 3. oktobra 13. Slet planinara.

U petak, 1. oktobra, u popodnevnim časovima je okupljanje planinara i prijava gostiju u planinarskom domu Čelina na Trebeviću, saopšteno je iz ovog društva.

U subotu, 2. oktobra, planirano je otvaranje Sleta u 10.00 časova, a u 10.30 časova predviđen je polazak na planinarsku stazu.

Nakon povratka sa staze, za 14.30 časova predviđen je ručak, a u 16.00 časova biće organizovana dodjela diploma učesnicima i nastavak druženja.

U nedjelju, 3. oktobra je zatvaranje Sleta i ispraćaj gostiju.

Iz Planinarskog društva “Trebević” napominju da je kapacitet noćenja u Planinarskom domu Čelina oko 30 planinara. Planinari su, kako se navodi, obavezni da posjeduju vreće za spavanje, a smještaj u domu košta pet KM.

Zainteresovani mogu najaviti dolazak najkasnije do 30. septembra, a postoji mogućnost noćenja u sopstvenim šatorima u neposrednoj blizini Doma.

Staza na kojoj će se Slet odvijati nije zahtjevna, uređena je i makrirana, a tokom Sleta učesnici će morati da se pridržavaju uputstva domaćina i vodiča, napominju iz Društva.

Takođe, organizator obezbjeđuje besplatan ručak za sve učesnike.

Za sve planinare iz Istočnog Sarajeva organizovan je besplatan prevoz u subotu, 2. oktobra, u 9.30 sa autobuske stanice preko puta Tržnog centra “Bingo”.

Za autobus se može prijaviti do 30. septembra, a dodatne
informacije mogu se dobiti na broj telefona 065/231-282.

SRNA
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here