Naslovna Najnovije Počinje izgradnja rezervoara za vodu u Donjim Kolima

Počinje izgradnja rezervoara za vodu u Donjim Kolima

0

BANJALUKA – Višedecenijski problem nestabilnog vodosnabdijevanja domaćinstava Donjih Kola uskoro bi mogao biti riješen.

Kazao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević  za „Nezavisne“, ističući da će ubrzo početi radovi na izgradnji novog rezervoara te proširenju vodovodne mreže ovog dijela grada.

„Prošao je tender, izvođači su se prijavili. Sada nam slijedi finaliziranje sve neophodne dokumentacije, nakon čega ide potpisivanje ugovora“, kazao je Kresojević.

Naime, kako kaže, mještani ovog dijela grada već za nekoliko dana mogu očekivati početak radova.

„Sve ide po planu. Radovi će krenuti početkom septembra“, ističe Kresojević.

Sa druge strane, situacija u Donjim Kolima se malo stabilizovala, jer, kako kaže Srđan Ćetković, predsjednik Savjeta ove MZ, prethodni kišni dani su im dobro došli.

„Jedva čekamo da se ovo pitanje riješi. Trenutno bar 30 odsto domaćinstava nema vodu“, kazao je Ćetković za „Nezavisne“.

Podsjećamo da mještani ovog dijela grada već godinama nemaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja, a u ljetnom periodu su ostali potpuno bez vode.

Kako su ranije kazali iz „Vodovoda“, za ovo područje je planirana izgradnja rezervoara za vodu u sklopu projekta „Voda 3“, čime će pitanje vodosnabdijevanja ovog dijela grada biti potpuno riješeno.

„Rezervoar će omogućiti da se skladišti dovoljna količina vode u toku 24 sata i na taj način će omogućiti vodosnabdijevanje datog područja u vrijeme velike potrošnje“, navode iz „Vodovoda“.

Podsjećamo da će radovi biti finansirani bespovratnim sredsima od EBRD-a, na osnovu kojih je tender i raspisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: