Naslovna Najnovije „Za roditelje sa četvoro i više djece 750 KM mjesečno“ Dodik najavio...

„Za roditelje sa četvoro i više djece 750 KM mjesečno“ Dodik najavio jednokratnu pomoć za 1.300 porodica dok se ne usvoji zakon

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Aleksandrovcu kod Laktaša da je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem i predsjednikom Željkom Cvijanovoć dogovorio da za 1.300 porodica koje imaju četvoro i više djece, a nezaposlenog roditelja, bude uplaćivano 750 KM mjesečno, sa doprinosima.

To znači da će moći da ostvare zdravstveno i penziono osiguranje – rekao je novinarima Dodik.

On je naveo da će sada biti uplaćena jednokratna pomoć za dva-tri mjeseca dok ne bude usvojeno potrebno zakonsko rješenje.

– Aktivni smo u sprovođenju pronatalitetne politike – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječim, kada društvo dodatno ojača, treba razmišljati o pomoći za porodice koje imaju troje i više djece.

Uskoro i jednokratna pomoć nezaposlenoj djeci poginulih boraca

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi u narednom periodu u Republici Srpskoj trebalo da bude pronađeno rješenje kako bi nezaposlenoj djeci poginulih boraca bila uplaćena jednokratna pomoć.

– Ovakvom radnjom ćemo gledati kako da im obezbijedimo i stalni posao – rekao je novinarima Dodik u Aleksandrovcu kod Laktaša.

On je naveo da će biti sagledano kako da im bude obezbijeđeno stalno zaposlenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: