Naslovna Najnovije PODIGNUTI SUHOJI, PRESRETNUTI BRITANSKI AVIONI: Šta se dešava iznad Crnog mora?

PODIGNUTI SUHOJI, PRESRETNUTI BRITANSKI AVIONI: Šta se dešava iznad Crnog mora?

0
Ruski lovci Su-27 presreli su grupu aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva iznad Crnog mora i sprečili narušavanje vazdušne granice, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije..

„Ruska sredstva kontrole vazdušnog prostora nad Crnim morem su 19. oktobra 2023. otkrila tri vazdušna cilja koji se približavaju državnoj granici Ruske Federacije. U cilju identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, par lovaca Su-27 iz sastava snaga PVO na dežurstvu je podignut“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da su lovci identifikovali potencijalne uljeze kao avion za elektronsko izviđanje i elektronsko ratovanje RC-135 i dva višenamenska lovca Eurofighter Typhoon; kada su se pojavile Vazdušno-kosmičke snage Rusije, izvršili su manevar od ruske vazdušne granice.

 

Pres-služba je istakla da je let lovaca „izveden u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda“, bez opasnog približavanja stranim avionima.

Prethodno je ruski lovac MiG-29 sprečio norveški patrolni avion da naruši rusku državnu granicu. Napominje se da je vazdušni cilj koji se približava državnoj granici Ruske Federacije otkriven iznad Barencovog mora.

Izvor: Pravda

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube