Naslovna Crna Hronika Pogledajte arsenal naoružanja otkriven prilikom potrage za ubicama Lukača

Pogledajte arsenal naoružanja otkriven prilikom potrage za ubicama Lukača

0

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo juče su, radeći na razotkrivanju počinioca ubistva Kenina Lukača, koje se dogodilo u četvrtak u Sarajevu, izvršili su pretres dva stana i uhapsili muškarca.

“Radeći na rasvjetljavanju ubistva koje se dogodilo u četvrtak, policajci su  izvršili pretres stana u Ulici Džemala Bijedića, opština Novi grad Sarajevo, a kog koristi A. A. (39) iz Sarajeva, kojom prilikom je u stanu pronađena veća količina oružja, droge i municije, koja je oduzeta”, navodi se u saopštenju MUP-a KS.

Kako se dodaje, pronađene su dvije ručne bombe, raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 komada metaka raznog kalibra, dva prigušivača, 525 g mariguane, 40 g kokaina, 370 g heroina, 1.1 kg spida, tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

“A. A. je uhapšen i predate je u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, te će se nad istim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada”, dodaje se u saopštenju.

Istog dana sarajevski policajcu su izvršili pretres još jednog stana u Ulici Džemala Bijedića, gdje je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

“Pored A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policajci  su identifikovali još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim ubistvom i za istim je, takođe, raspisana potraga”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva.

“Policajci Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku lica koja se dovode u vezu sa ubistvom K. L.”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: