28.7 C
Banja Luka

Pogledajte dokle idu laži Dodikovih plaćenika

E ako je i od plaćenika režima, previše je laži, koje ovih dana plasiraju u javnost samo da bi prikrili kako je režim pokušao da ukrade glasove i tako prekroji narodnu volju iskazanu na izborima 2. oktobra.

Ako je pobjeda Milorada Dodika čista kao suza zbog čega režim ima potrebu da svakodnevno iz usta „plaćenih“ analitičara. režimskih medija i pristalica režima ima potrebu da „bljuje vatru“ na Jelenu Trivić, koja je bila protivkandidat u trci za predsjednika Republike Srpske.

To u startu samo govori da režim zna šta su radili u izbornoj noći, što je nagovijestila i Dodikova rečenica izrečena oko pola noći da će „on pobijediti i da će liste za Parlament BiH i NSRS biti dominantne toliko da će imati više glasova nego zajedno sve stranke opozicije i pozicije koje su bile koalicioni partner SNSD-a“.

Zbog čega se režim ne miri odlukom o kontrolnom brojanju ako su čisti, pitanje je koje se nameće normalnom biraču u Republici Srpskoj ali i regionu.

Da nešto ne štima u Dodikovoj računici vidi se i golim okom, ne samo onim brojnim dokazima iznesenim prethodnih dana o izbornim krađama glasova, kao i narodnim buntom iskazanim na dva protesna skupa u Banjaluci, gdje je bilo više desetina hiljada ljudi koji su tvrdili da su pokradeni na izboima.

I dok Jelenu Trivić jedan dan vezuju za njemačkog, drugi dan za britanskog, zatim za američkog čovjeka, zaboravljaju da su upravo oni Savez nezavisnih socijaldemokrata sa Miloradom Dodikom izašli iz „šinjela“ zapadnih moćnika i to onih najozloglašnijih kakava je bila administracija Bila Klintona sa Madlen Olbrajt, državnom sekretarkom za spoljnu politiku.

Zna se i ko ima iskustva u rušenju legano izabranih predsjednika, a jedan od njih je bio i Nikola Polašen. Treba li podsjeđati da je to upravo radio Milorad Dodik.

Umjesto da čekaju ishod kontrolnog brojanja glasačkih listića za predsjendika Republike Srpske, režim je angažovao plaćene analitičare, koji imaju zadatak da izmišljaju kojekave scenarije, skrojene u komitetskim odajama.

Jedan od tih scenarija je saopštio i Dževad Galijašević, koji, preko jednog portala u Crnoj Gori, se poziva na tajne američke dokumente, njemu dostupne, da je Jelena Trivić sa najvećom američkom obavještajno-bezbjednosnom agencijom uspostavila kontakt još 2011. na Bečkoj međunarodnoj konferenciji: „Strategija EU i Dunavski region; perspektiva i budućnost“.

Po Galijaševiću, Jelena Trivić je anglo-američki kandidat i, kako navodi, sasvim je umjesno da je ovdje riječ o političkom ili pak obavještajnom projektu stranih službi?!

Galijašević ponavlja gnusnu lađ da je navodno Jelena Trivić od američke vlade dobila 10 miliona dolara i da je novac, na aerodromu Butmir u Sarajevu, kako navodi, njenom timu uručio general američke vojske Nouls.

Zanimljivo da su ranije pominjali da je to uručeno Jeleninom bratu lično, a sada Galijašević, koga neki smatraju da je autor tog lažnog dokumenta, tvrdi da je to dato Jeleninom timu…

Tako je Galijašević u svojoj glavi iskontruisao i ovo:

„U dokumentu NSA se konstatuje: „Mogla bi se efikasno iskoristiti u tranziciji Vlade Republike Srpske po pitanju tekućih problema koje ista stvara organima BiH. Jelena je spremna na angažovanje, prihvata izazove, svjesna je rizika preuzimanja vlasti te je tokom narednih kontakata, upućena u metode, protokol i operativno sprovođenje finansijske podrške Vlade SAD i Britanije“.

U izvještaju NSA koji potpisuje Džordž Dejvis, pomoćnik direktora za politiku i evidenciju, Centralne službe bezbjednosti, saopštava Galijašević i ovo: „Zbog lošeg rejtinga PDP, stranke kojoj pripada, (Jelena Trivić) traži učešće u retorici vladajućeg SNSD-a uz eksplicitnu potvrdu da neće razočarati tihu podršku diplomatije SAD“.

Prema Galijaševiću, prostor za specijalne operacije je otvoren, a nalozi stižu iz Vašingtona i Londona i nisu ništa drugo nego direktive za, kako navodi, faktičko rušenje statusa, institucija i nosilaca najvažnijih državnih ovlaštenja i odgovornosti Republike Srpske.

Infrastruktura prevrata u Banjaluci,prema Galijaševiću, je postavljena po ugledu na „Кijevski majdan 2014“.

„Operacija je precizno i do detalja isplanirana; akteri regrutovani, istrenirani i angažovani; žrtva markirana za odstrjel. Кristijan Šmit sve to zna…I ne staje na tome, već užurbano obavješatava javnost da je o teritorijalnom integritetu razgovarao i sa predsjednikom Srbije, dodajući, kao otrovnu žaoku: – Vučić ima potpuno drugačije mišljenje od Dodika. Dodik i Putin slično razmišljaju”, konstrukcija je koju plaćenik režima Galijašević saopštava portalu In4s.

E ako je i od plaćenika režima, previše je laži, koje ovih dana plasiraju u javnost samo da bi prikrili kako je režim pokušao da ukrade glasove i tako prekroji narodnu volju iskazanu na izborima 2. oktobra.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here