Naslovna BIH Pogledajte kako će izgledati prva privatna bolnica u BiH: Imat će 7...

Pogledajte kako će izgledati prva privatna bolnica u BiH: Imat će 7 spratova i oko 400 zaposlenih

0

Početkom juna u sarajevskoj Vijećnici potpisan je ugovor o saradnji između ASA Bolnice i Međunarodnog Medicinskog Univerziteta u Beču čime je još jednom potvrđena ozbiljnost projekta izrade prve privatne opće bolnice u BiH.

Kako je već ranije izjavio direktor projekta ASA Bolnice doktor Rasim Jusufović, izgradnja bolnice odvjia se prema utvrđenom planu, dogovorena lokacija je na Otoci u Sarajevu, a poznato je kako bi bolnica trebala i izgledati.“Izgradnja bolnice, odvija se prema utvrđenom terminskom planu. Trenutno su u toku radovi na konstrukciji objekta, a završetak gradnje i otvaranje ove visokokvalitetne i tehnološki napredno opremljene zdravstvene ustanove za pacijente planirano je u zadnjem kvartalu naredne godine. Bolnica će biti smještena na 7 spratova, sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala a osigurati će radna mjesta za oko 400 uposlenika“, izjavio je Direktor projekta ASA Bolnice, doktor Rasim Jusufović.

Pored savremene i efikasne zdravstvene usluge za sve bh. građane, jedan od glavnih ciljeva je kreirati okruženje za obrazovanje i usavršavanje mladih ljudi u oblasti zdravstva, kroz najbolje uslove za edukaciju unutar same ustanove te aktivnu saradnju sa bosankohercegovačkim i međunarodnim univerzitetima.

Buduća bolnica ima za cilj okupiti zdravstvene stručnjake iz različitih oblasti i biti poželjno mjesto za rad, učenje i usavršavanje ljekara i svih medicinskih profesionalaca drugih profila.

Ova po mnogo čemu jedinstvena zdravstvena ustanova sa najsavremenijom opremom i vrhunskim stručnjacima, nudit će visokokvalitetnu njegu, sofisticirane specijalističke i dijagnostičke usluge, gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube