Naslovna Sport Pohvale za najboljeg. Samo specifični slučajevi mogu da ga zaustave

Pohvale za najboljeg. Samo specifični slučajevi mogu da ga zaustave

Malo je ljudi u svijetu tenisa koji su toliko uz Novaka Đokovića posljednjih godina kao Greg Rusedski.

Nekadašnji britanski teniser maksimalno cijeni najboljeg tenisera svijeta, uvijek o njemu govori u superlativu, pa je tako i sada uoči početka Vimbldona.

Za Rusedskog, Đokovića samo on sam ili neki specifični slučaj, kao sa linijskim sudijom na US openu, mogu da spriječe Srbina da uzme trofej u Londonu.

– Đoković se odvojio od ostatka “čopora”. On je taj koji može da izgubi titulu na Vimbldonu. Ne pamtim kada sam posljednji put vidio da je neki igrač kao toliki favorit došao na turnir u Londonu. Moralo bi da se dogodi nešto izuzetno, neki slučaj, incident kao na US openu, pa da on ne osvoji trofej. Jako je teško videti nekog ispred Novaka – rekao je Rusedski.

Siguran je Britanac da Đoković ne razmišlja o osvajanju 20. grend slema, već mnogo dalje.

– Osjeća se da je u misiji da osvoji sva četiri grend slema u godini, ogroman je favorit na Vimbldonu. Ako bi osvojio sva četiri trofeja došao bi do 21. grend slema u karijeri. Mogao bi da obori i rekord koji drži Margaret Кort kod dama sa 24 pehara. Ako ostane zdrav i dođe do tog broja, nikakva debata oko toga ko je najbolji svih vremena ne bi postojala.

Svjestan je Rusedski da ni ovog puta publika u Londonu neće biti na Novakovoj strani.

– On nadmašuje i publiku. Mislim da ne dobija dovoljno zasluga zato što su Rodžer i Rafa duže prisutni od njega ocijenio je Greg Rusedski.

(Srpska info)