20.7 C
Banja Luka

Pojeftinjenje karata u javnom prevozu u Banjaluci skinuto sa dnevnog reda

Nadležne komisije jutros nisu podržala tačke subvencije javnog prevoza i Evropske kuće u Banjaluci, kazao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluke.

Dodao je da se ove dvije tačke neće naći na dnevnom redu sjednice Skupštine grada, koja je u toku.

Dragan Milanović, šef kluba odbornika PDP- a, rekao je da odbornici nemaju priliku na skupštinskom zasjedanju diskovati o važnim temama kao što su subvencije, jer je skupštinska većina to skinula sa dnevnog reda.

„Sve tačke koje su bile predložene predlažem da se stave na dnevni red. Nemate pravo da skidate tačke sa dnevnog reda, te da na taj način opstruišete rad grada. Sada penzioneri neće imati besplatan javni prevoz, kao ni porodice sa četvero i više djece i druge kategorije“, kazao je Milanović.

Milko Grmuša, odbornik PDP-a, govorio je o Evropskoj kući.

„Zaista je mali broj gradova koji imaju Evropsku kuću, a nisu glavni gradovi. Ovo je takvo jedno prepoznavanje Banjaluke i poštovanje od strane Evropske unije. Kakvu sada Skupština poruku šalje“, zapitao se on.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da ne može vjerovati da ne prođe odluka o besplatnom i povoljnom javnom prevozu.

„Šta sada vrijedi studija, ako subvencije neće biti podržane“, zapitao se on i dodao da je pojedinačna karta trebala da bude 1,5 KM, a mjesečna karta 25 odsto jeftinija.

„Studija ima 300 stranica. Sve je spremno. Ne mogu vjerovati da odbijate ovako nešto“, rekao je on.

Dodaje da mu nije jasno ni zašto se kockarnice i kladionice nisu našle na dnevnom redu.

„Zašto bi neko bio protiv toga da se kockarnice ne nađu u krugu od 500 metara od škola“, naveo je on.

Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a, istakao je da će se danas govoriti o studiji javnog prevoza, ali da nisu podržali subvencije.

„Nećemo da podržimo davanje subvencija bez obrazloženja. Mi ne znamo gdje ova sredstva idu. Naravno da želimo jeftinije karte, ali ovo je moguće i bez subvencija jer je došlo do razlike u cijeni goriva“, kazao je Topić.

Na ovo je Stanivuković, kazao da je sve obrazloženo, te da su zvali odbornike na tri sastanka o javnom prevozu, a da se niko od odbornika SNSD-a nije pojavio.

Rankica Pušić, odbornica SNSD-a, ukazala je da su stanovnici Ulice Nenada Kostića ogorčeni i nezadovoljni izgledom ove ulice, koja, kako kaže, narušava bezbjednost mještana i đaka.

Prema njenim riječima, mještani su se okupljali i prikupljali peticiju, kako bi nadležni izvršili rekonstrukciju ove ulice.

„Peticiju sam predala nadležnom odjeljenju. Poblemi se moraju riješiti, jer je ugrožena bezbjednost, a riječ je o jednoj od najdužih ulica koja je zanemarena“, objasnila je Pušićeva, te je predala inicijativu za rekonstrukciju pomenute ulice Igoru Šukalo, sekretaru Skupštine Grada.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve istakli su da su zaprimili peticiju o rekonstrukciji ulice sa potpisima građana.

„Pripremamo aktivnosti za sanaciju ove ulice“, kazali su iz odjeljenja.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here