24.7 C
Banja Luka

Pokrenut postupak protiv nasilnog đaka u Doboju, u školi bili i inspektori

DOBOJ – Protiv učenika devetog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Doboju, koji je u učionici napao i povrijedio druga iz odjeljenja, pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak, potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

U školi nismo uspjeli saznati detalje jer je direktorica, kako nam je u petak rečeno, odsutna, ali nam je iz resornog ministarstva potvrđeno da ih je škola obavijestila da je jedan učenik napao drugog i nanio mu povrede.

„Uprava škole je o događaju obavijestila sve nadležne institucije te obavila razgovor s učenicima i njihovim roditeljima. Obaviješteni smo da je protiv učenika, koji je nanio povrede drugom učeniku, pokrenut vaspitno-disciplinski postupak“, rekli su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Pritom, kako su dodali iz ovog ministarstva, inspektori – prosvjetni savjetnici iz Republičkog pedagoškog zavoda bili su na terenu i izvršili pedagoški nadzor.

„Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilja u školama. Očekujemo od Osnovne škole ‘Sveti Sava’ Doboj adekvatan pedagoško-psihološki pristup učenicima i roditeljima koji su se našli u ovoj situaciji“, ističu iz Ministarstva.

Ministarstvo je, kako dodaju, zatražilo od svih škola da intenziviraju aktivnosti na promociji nenasilne komunikacije, saradnje, međusobne tolerancije i uvažavanja, uz obavezno uključivanje učenika i njihovih roditelja.

Podsjetimo, s uznemirujućom viješću iz Doboja pred institucijama se našao još jedan izazov, odnosno slučaj vršnjačkog nasilja, nakon šokantnih vijesti o dva uznemirujuća događaja koje su nešto ranije stigle iz Osnovne škole „Risto Proroković“ u Nevesinju. Izvor „Nezavisnih novina“ potvrdio je da je slučaj iz Doboja policiji prijavljen 9. decembra, ali se desio nekoliko dana ranije, pošto su, tvrdi naš sagovornik, učenici zataškali nemili događaj, ali se za sve saznalo na roditeljskom sastanku.

(Nezavisne)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here