Naslovna Republika Srpska POLICIJA moli građane za pomoć u lociranju lica iz ISTOČNOG SARAJEVA

POLICIJA moli građane za pomoć u lociranju lica iz ISTOČNOG SARAJEVA

0

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo prije nekoliko dana proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom „Kappa“ u kojoj je uhapšeno pet osoba.

U operativnoj zajedničkoj akciji FUP-a i MUP-a RS-a na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja uhapšeni su A.Ć. (1989), B.B. (1991), H.G. (1990), E.D. (1985) i A.J. (1977) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem Sky aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

Federalna uprava policije raspisala je operativnu potragu za licem Bojan Simić koje je nedostupno organima gonjenja, a dio je organizirane kriminalne grupe čiji su pripadnici lišeni slobode u operativnoj akciji „Kappa“.

„Mole se svi građani koji raspolažu bilo kakvim saznanjima ili ukoliko uoče navedenu osobu da o tome odmah obavijeste Federalnu upravu policiju na broj 033 261-300 ili najbližu policijsku stanicu“, poručili su iz FUP-a.

kliks

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube