Naslovna Republika Srpska Policija: Neriješeni imovinski odnosi iza napada! Stanić ne vjeruje policiji.

Policija: Neriješeni imovinski odnosi iza napada! Stanić ne vjeruje policiji.

0

– U Policijskoj stanici Prnjavor u toku je kriminalistička obrada lica čiji su inicijali P.S. iz Prnjavora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon završene kriminalističke obrade, lice će biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

U saopštenju se podsjeća da je juče oko 17.00 časova u Policijskoj stanici Prnjavor zaprimljena prijava da je lice čiji su inicijali P.S. iz pištolja pucalo u pravcu lica čiji su inicijali M.S. zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da je riječ o nerješenim imovinsko-pravnim odnosima između članova porodice Stanić, te osuđuju „izjavu narodnog poslanika Miladina Stanića i SDS-a, koji ovaj događaj nazivaju `političkim činom`“.

„Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od 10 prijava između članova porodice Stanić u posljednjih godinu dana koje se odnose na nerješene imovinsko-pravne odnose, da je to problem koji traje godinama i da policija redovno iterveniše“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor postupili profesionalno, te o svemu obavještavali nadležne službe, Кomunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, kojem su dostavljani izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Miladin Stanić, šef poslaničkog kluba SDS-a u NSRS, kaže da je na njega pucano iz političkih razloga i da je policija dala krivu informaciju da se radi o neriješenim imovinskim odnosima. Sumnja da je „ubistvo naručeno“.

„Nemam nikave neriješene odnose“, tvrdi Stanić i dodaje da se napad na njega desio na javnom putu.

On je otkrio da je na njega pucao Petar Stanić, koji je zagriženi SNSD-ovac i koji je rekao, nakon lokalnih izbora, kada je pobijedio načelnik SNSD-a u Prnjavoru: – Da sada može raditi šta hoće!

„Više puta sam upozoravao poliicju ali niko ništa nije radio“, kazao je Stanić i dodao da u policiji nije dao izjavu jer im ne vjeruje.

„Izjavu ću dati nadležnom tužiocu i ne bi bio iznenađen da je ovo bilo naručeno da me ubije“, kaže Stanić.

„Da je uspio da me ubije u SNSD-u bi bila radost“, rekao je sinoć Stanić u izjavi BN-u.

(BN/Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: