Naslovna Izdvajamo Policija privela Buhu zbog napada na kuću Nebojše Vukanovića i upućenih prijetnji

Policija privela Buhu zbog napada na kuću Nebojše Vukanovića i upućenih prijetnji

0

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su 09. februara 2024. godine, lišili slobode lice inicijala N.B. zbog počinjenog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopšteno je danas iz PU Trebinje.

Naime, policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je lice inicijala N.B. došlo ispred porodične kuće, lica inicijala N.V. iz Trebinja i izreklo niz prijetnji koje su izazvale osjećaj ugroženosti po život i tijelo lica inicijala N.V. i N.V.

Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju policijski službenici su izvršili pretres stana i putničkog automobila koje koristi osumnjičeno lice.

Sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela „ Ugrožavanje sigurnosti“ policijski službenici preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, navodi se iz Policijske uprave Trebinje.

Prema Krivičnom zakoniku Srpske, za djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. navedeno je da slijedi novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

Nezvanično, radi se o napadu na kuću narodnog poslanika Nebojše Vukanovića i upućenih prijetnji smrću o čemu je Vukanović pisao na svom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: