22.7 C
Banja Luka

Poreska uprava RS reagovala na hapšenje svojih inspektora, pozvali građane da prijave zloupotrebe

Poreska uprava RS reagovala je na hapšenje dvojice svojih inspektora i podržala aktivnosti policije i tužilaštva koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala.

U akciji „Ulog“, večeras su u Banjaluci uhapšeni poreski inspektori A.M. i Đ. R. zbog sumnje da su počinili krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

Povodom današnjeg hapšenja inspektora Područnog centra Banjaluka zbog sumnje da su počinili krivična djela, ističemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših zaposlenih. Poreska uprava je i do sada preduzimala sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet institucije, te aktivno sarađujemo sa policijom i tužilaštvom na otkrivanju zloupotreba u ponašanju naših službenika„, saopšteno je.

Naglašavaju da su beskompromisni u borbi protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

„Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela. Poreska uprava Republike Srpske je konstantno apelovala i apeluje na građane da prijave sve nepravilnosti koje uoče u radu kako poreskih obveznika tako i poreskih službenika, jer smatramo da samo na takav način, zajedničkom saradnjom, možemo stati u kraj korupciji, te odvojiti časne od nečasnih poreskih službenika„, istaknuto je.

(Mondo)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here