29.7 C
Banja Luka

Ovo su uhapšeni poreski inspektori

Policijska uprava Banjaluka oglasila se o hapšenju dva inspektora Poreske uprave Republike Srpske u Banjaluci, navodeći da su uhapšeni A.M. i Đ.R., oba iz Srpca.

ATV saznaje da su uhapšeni Aleksandar Miletić i Đuro Rakić.

Navedeni se sumnjiče da su počinili krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je ATV ranije objavio, osumnjičeni su u poslovanju vlasnika privatne firme navodno pronašli određene propuste pa su tražili da im plati mito da mu ne izreknu rigoroznu kaznu. On je sve prijavio banjalučkoj policiji, pa su zajednički organizovali zamku u koju su poreski inspektori upali.

„Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva ‘ULOG’, danas su lišili slobode lica A.M. i Đ.R. oba iz Srpca, službenike Poreske uprave Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela trgovina uticajem i primanje mita“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U toku su pretresi na više lokacija, a sve aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, kojima će nakon kriminalističke obrade lica biti predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here