Naslovna Izdvajamo Porodica Đukanović nakon izbora 30. avgusta prebacila 100 miliona evra sa računa...

Porodica Đukanović nakon izbora 30. avgusta prebacila 100 miliona evra sa računa u Švajcarskoj i Velikoj Britaniji

0

Alternativa Crna Gora objavila je niz kompromitujućih dokaza iz bankovnih izvoda u kojima se može vidjeti da je porodica Đukanović, samo par mjeseci nakon parlamentarnih izbora 2020. godine prebacila 100 miliona evra sa računa u Velikoj Britaniji i Švajcarskoj.

Na fotografijama u koje je Portal „BORBA“ imao uvid, a koje je objavila Alternativa Crna Gora, nalaze se SWIFT(koji služi kao dokaz međunarodnog plaćanja) izvodi koji dokazuju da su Đukanovići prebacili iznos od 100 miliona evra sa računa te porodice u Švajcarskoj i iz Velike Britanije.  Datum na slici pokazuje da je transakcija obavljena 12. novembra, nešto manje od mjesec dana prije formiranja 42. Vlade Crne Gore.

Uvidjevši opasnost nakon gubitka tridesetogodišnje vlasti svog brata, porodica je počela sa prebacivanjem novca na bezbjedno mjesto.

Transfer je obavljen u 09:11, dana 12.11.2020. preko RAIFFEISEN banke u Beču, a uplatu je izvršila privatna BARCLAY banka iz Ženeve, piše na SWIFT dokumentu koji je Alternativa predstavila. „Vlasnik“ sredstava je privatni trust SOCIETY OF TRUST & ESTATE PRACTITIONERS LTD“, stoji u dokumentu.

Ovo je samo jedan od niza SWIFT-ova koji služe za prebacanje i prikrivanje nelegalno stečenog novca.

Za ovu transakciju Centralna Banka Crne Gore je morala da bude upoznata. Na čelu te institucije, u momentu kada je transakcija napravljena, bio je Radoje Žugić, koji je i danas na istoj poziciji, a čija smjena nije dovođenja u pitanje ni u jednom momentu.

Na potezu sada je GST i ispita ovaj predmet.

Foto: Alternativa Crna Gora

 

Foto: Alternativa Crna Gora