Naslovna Najnovije Porodica Dodik: Nismo vlasnici zemljišta, niti firme koja gradi objekat

Porodica Dodik: Nismo vlasnici zemljišta, niti firme koja gradi objekat

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na današnjoj konferenciji za medije iznio je niz netačnih informacija u vezi sa porodicom Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, navodi se u saopštenju porodice Dodik.

„Sve to ima za cilj da kreira negativne emocije u javnosti u vezi sa članovima porodice Dodik i, nažalost, da samim pominjanjem prezimena Dodik, Stanivukovićeve izjave dobiju na značaju i da ih prenese što više medija. I u ovom slučaju, kao i mnogo puta do sada, riječ je o netačnim informacijama“, ističe se u saopštenju.

Članovi porodice Dodik odgovorno tvrde da nisu vlasnici zemljišta u ulici Bože Varićaka, niti druge lokacije u banjalučkom parku Mladen Stojanović.

Takođe, navodi se u saopštenju, porodica Dodik na pomenutoj lokaciji ne izvodi građevinske radove niti gradi porodični, stambeni ni poslovni objekat.

U saopštenju se posebno naglašava da članovi porodice Dodik nisu vlasnici, niti imaju udio u vlasničkoj strukturi kompanije „Sirius 2010“ d.o.o. iz Banjaluke.

„Pozivamo nadležne institucije da provjere navedene činjenice iza kojih stojimo krivično, materijalno i odgovorno“, poručili su članovi porodice srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je konferenciji za medije rekao da se vila u Ulici Bože Varićaka u Banjaluci, površine 2.300 metara kvadratnih koja se nalazi u vlasništvu porodice Dodik gradi mimo regulacionog plana, te da su naredni koraci gradske administracije pokretanje inicijative za ukidanje i poništavanje dozvola po pravu nadzora.

Nakon konferencije oglasila se i kompanija „Sirius 2010“ koja gradi sporni objekat i odbacila sve Stanivukovićeve navode.