Naslovna Politika “Posljedice nerada cijelog sistema” Šarović tvrdi da su nove mjere u Srpskoj...

“Posljedice nerada cijelog sistema” Šarović tvrdi da su nove mjere u Srpskoj potvrda sumorne stvarnosti

Iako su i struka i opozicija mjesecima predlagali brojne mjere koje bi pomogle cijelom zdravstvenom sistemu i spriječile haos,  vlast se ponašala suprotno svim drugim zemljama u regionu.

Odobravala je rad skijališta u punom kapacitetu, muziku uživo, gradila preskupe garaže umjesto predložene dogradnje bolnica, bavila se tenderima za sve i svašta a najviše samim sobom, umjesto da na vrijeme obezbijedi neophodne vakcine, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Pooštravanje mjera zbog enormnog širenja virusa korona jeste važno i potrebno ali je ono direktna posljedica nerada cijelog sistema koji cijelih 13 mjeseci nije uradio sve što je mogao i morao da spriječi ovako rapidan rast broja zaraženih i umrlih u Republici Srpskoj, pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS je rekao da  smo jedina zemlja koja nije obezbijedila masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine.

– Stanje je haotično jer umjesto sistemskim mjera mi konstantno imamo ad hok mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili još prije osam mjeseci, napravili nužno potrebne korake za ublažavanje posljedica pandemije, sprečavanje rapidnog širenja virusa i jačanje uništenog zdravstvenog sistema, mi se još nismo pomakli od marta 2020.godine“ –  upozorova Šarović.

On naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, ćutnje, neodgovornosti, nerada i stavljanja politike iznad života ljudi.

– Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka, da nas o stanju širenja zaraze  i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno – politički komitet neke stranke pa tek onda republički štab za vanredne situacije – zaključio je Šarović.